Zelfstandigen: de nieuwe bedrijven

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op donderdag 31 maart 2016.

Bron: Telegraaf van 30 maart 2016 | door: Corry Daalhof

De maatschappij verandert en de arbeidsmarkt verandert mee. Vaste banen nemen af en steeds meer mensen kiezen er bewust voor om als zelfstandige te werken. Momenteel zijn er ruim 350.000 zelfstandig kenniswerkers en hun aantal neemt toe. Deze groep valt onder het containerbegrip zzp’er, maar dat dekt de lading niet. Het gaat om hoogwaardig specialisten die sterk bepalend zijn voor de innovatiekracht en economische groei in Nederland.

Peter van Meerendonk is zelfstandig ondernemer en sloot zich twee jaar geleden aan bij The Future Group. “Er zijn meerdere redenen waarom ik ervoor koos zelfstandig te gaan werken. De vrijheid in keuze welke opdracht ik aanneem en bij welke klant, is daar een belangrijke van. Er is geen hiërarchische aansturing en als een opdracht af is, kan ik lekker door naar een volgende leuke klus.” Het zelfstandig ondernemerschap bevalt hem prima. “Het leukste is dat ik in wisselende rollen heel diverse opdrachten bij verschillende opdrachtgevers kan doen.”

Van Meerendonk koos voor The Future Group omdat hij ergens bij wilde horen. “Daar kan ik sparren met andere ondernemers, mijn kennis delen en leren van de anderen. Daarnaast ontzorgt TFG mij op verschillende vlakken. Zij regelen de contracten, de facturering, zoeken alles uit over relevante belastingwetgeving en daarnaast is er korting op bijvoorbeeld verzekeringen. Het is gemakkelijk dat iemand anders dat allemaal voor mij regelt, kan ik me volledig wijden aan wat ik echt leuk vind om te doen.”

Lees hier verder