Debat Toekomst voor de Euro, alternatieven voor een economische superstaat, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 10 juni 2016 14:30
plaats Utrecht
aanwezigen P. (Peter) van Dalen i, C.J. (Carola) Schouten i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Waar moet het naartoe met de eurozone? De situatie van de Grieken is verre van opgelost; Spanje, Portugal, Frankrijk en andere landen laten hun tekorten oplopen; zuid-Europese banken kampen met grote hoeveelheden oninbare leningen en de ECB probeert wanhopig de inflatie te laten stijgen. Intussen wordt er in Europa hardop nagedacht over een Europees ministerie van financiën, collectieve schulden en een centraal economisch beleid. Is dit de enige kant die de eurozone op kan? Is een economische superstaat de oplossing? Deze vragen zijn blijvend actueel, en in aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen 2017 van bijzonder belang. Peter van Dalen (Eurofractie ChristenUnie - SGP) en de Christian Political Foundation for Europe gaan de uitdaging aan en zoeken naar alternatieven. Op 10 juni organiseren zij een debat met politici, experts en geïnteresseerden over de toekomst van de eurozone. Denk mee, discussieer mee! Wees welkom!

Kijk op www.eurofractie.nl/nl voor meer informatie.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...