Kamerbreed- Zaterdag 21/05/16, Hilversum

Raadhuis van Hilversum
datum 21 mei 2016 13:08 - 14:00
plaats Hilversum
locatie Radio 1 Toon locatie
aanwezigen R.A. (Roos) Vermeij i, K. (Kees) Boonman i, S.P.R.A. (Steven) van Weyenberg i, L.F. (Lodewijk) Asscher i e.a.
organisatie AVROTROS

Vermeij (PvdA), Van Weyenberg (D66) en Limmen (CNV)

Zaterdag zijn de Tweede Kamerleden Roos Vermeij (PvdA) en Steven van Weyenberg (D66) en CNV-voorzitter Maurice Limmen te gast in Kamerbreed. Kees Boonman praat met hen over geld: hoe kom je er nu aan en hoe heb je er na je pensioen ook nog genoeg van?

De lage rente bedreigt de pensioenen van miljoenen Nederlanders. Ook zijn er steeds meer mensen die niet sparen voor later, zoals flexwerkers en zzp’ers. D66’er Steven van Weyenberg is voor een hele andere opzet van het pensioensysteem, met veel meer ruimte voor individuele keuzes. Dat ondermijnt juist de solidariteit en dat moeten we koesteren, zegt PvdA-Kamerlid Roos Vermeij. In Kamerbreed een debat.

Het CNV van Maurice Limmen is betrokken bij een verkenning over de toekomst van de pensioenen van de Sociaal Economische Raad (SER). Daarin wordt voorzichtig gehint op een meer individueel pensioen, maar de grote vraag is of er voldoende draagvlak voor is bij vakbondsleden en linkse politici. Hoe vindt Limmen dat het pensioenstelsel van de toekomst eruit moet zien?

Deze week bleek uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer dat het vaak niet bekend is of projecten die 55-plussers aan het werk moeten helpen, wel zinvol zijn. Minister Asscher heeft hiervoor circa 266 miljoen euro beschikbaar. Is dit geld wel zinvol besteed? Hoe komen groepen die nu moeilijk werk vinden, zoals jongeren, ouderen en arbeidsgehandicapten, wél makkelijker werk?

Kamerbreed, elke zaterdag na 13:00 uur op NPO Radio 1 en te zien op themakanaal Politiek 24.


1.

Meer over...