Rights of Women in European Neighbourhood, Brussel

Altiero Spinelli-gebouw (ASP) in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 13 juni 2016 16:00 - 17:30
plaats Brussel, België
locatie Altiero Spinelli (ASP) i Toon locatie
zaal 5G-3
aanwezigen M.I. (Mariya) Gabriel i, (Iratxe) García Pérez i e.a.
organisatie EP-Commissie Rechten van de vrouw en gendergelijkheid (FEMM) i

13-06-2016 - Rights of Women in European Neighbourhood

FEMM 13-06-2016 - 08:30

Poster

On 13 June 2016 from 16.00 to 17.30 the FEMM Committee will organise a hearing on the Rights of Women in the Eastern Partnership States and other Neighbouring Countries. Invited experts will evaluate the main aspects related to gender equality in the countries covered by the European Neighbourhood Policy and how the EU policies and financial instruments contribute to its promotion. The hearing serves as preparation for the own-initiative report prepared by Ms Mariya Gabriel (EPP, FR).

Location : Brussels


1.

EP-Commissie Rechten van de vrouw en gendergelijkheid (FEMM)

Deze parlementaire commissie i houdt zich bezig met de bevordering van de rechten van vrouwen, gelijke kansen van mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt en het tegengaan van discriminatie op grond van geslacht.

De commissie telt 37 leden. De grootste uitdagingen waar deze commissieleden zich voor inzetten zijn het bestrijden van financiële ongelijkheid, de verslechtering op het gebied van de rechten van de vrouw, de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de besluitvorming, het geweld tegen vrouwen en de bescherming van de rechten van vrouwen op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid.

2.

Meer over...