Wie ben ik?

Met dank overgenomen van R.P.G. (Remco) Bosma i, gepubliceerd op dinsdag 17 mei 2016, 9:41.

Aangenaam, Remco Bosma, Tweede Kamerlid voor de VVD. Ik houd mij bezig met diverse portefeuilles, alles onder Economische Zaken. Telecommunicatie, ICT, post, biotechnologie en glastuinbouw. U kunt mij aanspreken op deze onderwerpen.

Biografie

Ik ben opgegroeid in West-Brabant en heb daar een prettige jeugd gehad. Na mijn studie milieuhygiëne oriëntatie waterkwaliteit aan de Universiteit Wageningen ben ik verhuisd naar Edam voor mijn eerste baan als beleidsmedewerker Stedelijk Waterbeheer bij het hoogheemraadschap te Edam. Daarna ben ik overgestapt naar een ambiteius en leerzaam traineetraject bij de Provincie Noord-Holland. In die tijd ben ik ook lid geworden van de VVD. Aanvankelijk heb ik vooral interne VVD opleidingen gevolgd bij de Haya van Somerenstichting.

Mijn eerste inzet voor de VVD was via de partijcommissie Milieu & Energie die maandelijks vergaderde in de Tweede Kamer. Vanwege mijn werk ben ik verhuisd naar Flevoland, waar mijn vrouw vandaan komt. In 2006 ben ik na de gemeenteraadsverkiezingen burgercommissielid geworden en deed ik het woord op een aantal onderwerpen in de commissie Bestuur en de commissie Ruimte. In 2007 ben ik verkozen als lid van Provinciale Staten van Flevoland. Daar heb ik gezeten in de commissies Bestuur en Samenleving. Ook ben ik commissievoorzitter geweest van de commissie Ruimte en Economie. Op 1 maart 2016 ben ik geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer en ben ik gestopt als lid van Provinciale Staten van Flevoland.

Sinds mijn 11de doe ik aan de handboogsport en gezien mijn beperkte traininingsinspanningen mag ik niet klagen over de resultaten die ik soms weet te boeken. Daarnaast rijd ik voor de hobby in een oldtimer Landrover en vind het leuk om met mijn vrouw en onze kinderen er op uit te gaan.

Loopbaan

Beleidsmedewerker Stedelijk Water bij het hoogheemraadschap te Edam.

Trainee bij de provincie Noord-Holland.

Consultant Waterbeheer bij Tebodin Consultants & Engineers.

Senior medewerker bij Waterkwaliteit Rijkswaterstaat Zuid-Holland.

Senior Inspecteur bij de Inspectie Leefomgeving & Transport.

Onderwijs

Mavo, Roosenborch Mavo te Roosendaal.

Havo, Rijksscholengemeenschap te Bergen op Zoom.

HBO, Hoge school van West-Brabant (milieukunde).

WO, Wageningen Universiteit (milieuhygiene / waterbeheer).

Post-HBO, Haagsche Hogeschool (operational auditing)

Post-Academisch, Universiteit van Amsterdam / Amsterdam business school (operational auditing).