Werkbezoek Tele2 en Sky Radio Group

Met dank overgenomen van R.P.G. (Remco) Bosma i, gepubliceerd op dinsdag 21 juni 2016, 9:41.

Opnieuw een dag in het teken van telecommunicatie. Tele2 op het gebied van mobiele telefonie, Sky Radio Group op het gebied van radio. Beide bedrijven zijn nationaal bekend.

Tijdens het werkbezoek aan Tele2 is er stil gestaan over op welke wijze zij toegang heeft gekregen tot de Nederlandse telecommarkt en welke uitdagingen zij ervaart in de huidige marktordening. Tevens is een bezoek gebracht aan het onderdeel dat de kwaliteit van het netwerk bewaakt. Tot slot is er nog stil gestaan bij de juridische aspecten van de verkoop van mobiele telefoons als onderdeel van een abonnement in relatie tot de beheerkosten van netwerken; door het introduceren van steeds modernere mobiele telefoons hoeft een nieuw aangelegd netwerk namelijk minder 'backwards compatibel' te zijn, wat tot lagere beheerkosten leidt. Al met al weer een leerzaam werkbezoek.

Bij Sky Radio Group is er gesproken over de veranderende advertentiemarkt en de rol van de radio daarin. Ook het spanningsveld tussen publieke en commerciële omroepen, waarbij de publieke steeds meer concurrentie bieden aan de commerciële zenders, is besproken. De publieke zenders hebben in sommige gevallen meer vrijheid, waardoor er geen level playing field tussen de bedrijven bestaat. Hier heeft Remco Bosma al vragen over gesteld aan de minister. De VVD zal hier scherp op blijven. Aansluitend hebben we nog een ronde gemaakt door de studio’s van Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM.