Werkbezoek "reis door de voedselketen"

Met dank overgenomen van R.P.G. (Remco) Bosma i, gepubliceerd op vrijdag 10 juni 2016, 9:41.

Een delegatie VVD’ers heeft op uitnodiging van de Nederlandse Federatie van de Levensmiddelen Industrie, de LTO en de Centrum voor de Levensmiddelen Branche een reis gemaakt door de voedselketen.

Via de consument als uitgangspunt is de delegatie teruggegaan naar de oorsprong. Daartoe is eerst een bezoek gebracht aan 1 van de 5 distributiecentra van Albert Heijn / AHOLD. Vervolgens is een bezoek gebracht aan het grootste groente en fruit snij- en verpakkingsbedrijf van Nederland om vervolgens te eindigen bij een grote paprikateler.

Tijdens het werkbezoek is duidelijk geworden dat het Nederlandse consumptiepatroon aan verandering onderhevig is en in het werkbezoek is duidelijk geworden hoe de markt hier op inspeelt. Zo zijn er trends die ingaan om het de consument zo makkelijk mogelijk te maken om gezond te eten, bijvoorbeeld via het aanbieden van verpakkingen met versgesneden groeten en fruit. Aan het einde van de reis hebben de gastheren en -dames hun 10 punten plan gepresenteerd om beter om te gaan met de kansen en bedreigingen die zich (gaan) voordoen.