Gevaarlijke toename sluipverkeer Nederlands-Belgische grens

Met dank overgenomen van B. (Barbara) Visser i, gepubliceerd op maandag 26 september 2016, 2:49.

Schriftelijke vragen van de leden Visser en Mulder (VVD) aan de Minister van Infrastructuur en Milieu inzake tolmijders

  • 2. 
    Bent u bekend met het door de Verkeersinformatiedienst (VID) verrichte onderzoek? Komen deze uitkomsten overeen met de monitoring door Rijkswaterstaat (RWS) en de Provincie? Zo nee, hoe verklaart u dan de verschillen tussen de cijfers van VID en RWS?
  • 3. 
    Deelt u de uitkomsten van het VID-onderzoek dat er sprake is van een toename van het sluipverkeer door de Belgische tolheffing? Zo nee, waarom niet?
  • 4. 
    Wat vindt u van de toename van het sluipverkeer? Deelt u de zorgen van de leden van de VVD-fractie dat hiermee de verkeersveiligheid in dorpen langs de Belgische grens, zoals Chaam, Ulvenhout en Baarle-Nassau in gevaar komt? En wat betekent de toename van het sluipverkeer voor de doorstroming op de Nederlandse wegen?
  • 5. 
    Bent u bereid om op korte termijn maatregelen te treffen, in overleg met de Provincie en de gemeenten, om het gebruik van sluiproutes te voorkomen en de verkeersveiligheid te vergroten? Bent u bereid om een lik op stuk beleid te voeren, waardoor het zo onaantrekkelijk mogelijk wordt gemaakt om gebruik te maken van sluiproutes onder andere door meer controles van weginspecteurs van RWS, de inrichting van de weg onaantrekkelijk te maken voor vrachtverkeer et cetera? Zo nee, waarom niet?
  • 6. 
    Bent u bereid om de consequenties van de Belgische tolheffing en de overlast van het sluipverkeer in Nederland met uw Belgische ambtsgenoot te bespreken?