Themabijeenkomst CDA Meierijstad: Het CDA en de Agrarische Sector, Eerde

kaart nederlandEerde
datum 1 oktober 2016
plaats Eerde
locatie Zaal 't Hooghuys, Kapelstraat 48-50 Toon locatie
aanwezigen J.M.G. (Annie) Schreijer-Pierik i, J.L. (Jaco) Geurts i e.a.
organisatie CDA-delegatie Europees Parlement i

De bijeenkomst begint om 10.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur) in Zaal ‘t Hooghuys, Kapelstraat 48-50 in Eerde (Noord-Brabant).

Sprekers zijn: Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik i, Tweede-Kamerlid Jaco Geurts i, Statenlid Ton Braspenning en wethouder Jan Goijaarts.

Zij zullen respectievelijk vertellen wat het CDA voor de agrariër kan betekenen in Europa, in Den Haag, in de provincie Noord-Brabant en in de nieuwe gemeente Meierijstad

Elk een kwartier zullen zij spreken en daarna is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Deze mogen ook vooraf schriftelijk ingeleverd worden.

De bijeenkomst sluit om 12.30 uur waarna de CDA-delegatie nog een werkbezoek brengt aan een modern koeienbedrijf in Sint-Oedenrode en een Varkensbedrijf.


1.

CDA-delegatie Europees Parlement

Het CDA i is met vijf leden vertegenwoordigd in het Europees Parlement i (EP). De partij behaalde in eerste instantie vier zetels, maar door de afsplitsing van Toine Manders van 50Plus en zijn toetreding tot het CDA bestaat de partij nu uit vijf leden. De CDA-leden maken deel uit van de fractie van de Europese Volkspartij (EVP) i.

Het CDA is sinds de eerste Europese verkiezingen van 1979 onafgebroken vertegenwoordigd geweest in het Europees Parlement. Het hoogst behaalde resultaat is 10 zetels, welke behaald werden tijdens de verkiezingen van 1979, 1989 en 1994.

2.

Meer over...