Geleidende brief - Voorstel tot wijziging van het Reglement van Orde, de Regeling financiële ondersteuning fracties Tweede Kamer 2014 en de Regeling vertrouwelijke stukken, met betrekking tot de vorming van fracties en met betrekking tot enkele bepalingen inzake de vaststelling van maximumspreektijden

Deze geleidende brief i is onder nr. 1 toegevoegd aan dossier 34567 - Voorstel tot wijziging van onder meer het Reglement van Orde van de Tweede Kamer mbt de vorming van fracties en maximumspreektijden.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Voorstel tot wijziging van het Reglement van Orde, de Regeling financiële ondersteuning fracties Tweede Kamer 2014 en de Regeling vertrouwelijke stukken, met betrekking tot de vorming van fracties en met betrekking tot enkele bepalingen inzake de vaststelling van maximumspreektijden; Geleidende brief; Geleidende brief
Document­datum 10-10-2016
Publicatie­datum 10-10-2016
Nummer KST345671
Kenmerk 34567, nr. 1
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 567 Voorstel tot wijziging van het Reglement van Orde, de Regeling financiële ondersteuning fracties Tweede Kamer 2014 en de Regeling vertrouwelijke stukken, met betrekking tot de vorming van fracties en met betrekking tot enkele bepalingen inzake de vaststelling van maximumspreektijden

Nr. 1 GELEIDENDE BRIEF

Aan de leden

Den Haag, 5 oktober 2016

Tijdens de behandeling van de Raming van de Kamer voor het jaar 2016 (Kamerstuk 34 183, nr. 33) is de notitie van het presidium van 1 april 2015 over afsplitsingen van fracties (Kamerstuk 34 183, nr. 5) besproken, waarbij door een meerderheid van de Kamer om nadere uitwerking is verzocht.

Het presidium heeft op 2 december 2015 een werkgroep ingesteld met als opdracht een regeling fractievorming op te stellen, die kan ingaan bij het aantreden van een nieuwe Kamer. De werkgroep heeft op 16 juni 2016 een rapport aan het presidium uitgebracht (Kamerstuk 34 444, nr. 7), waarin een aantal voorstellen zijn gedaan.

Het presidium doet u hierbij toekomen een voorstel tot wijziging van het Reglement van Orde, de Regeling financiële ondersteuning fracties Tweede Kamer 2014, en de Regeling vertrouwelijke stukken met betrekking tot de vorming van fracties en met betrekking tot enkele bepalingen inzake de vaststelling van maximumspreektijden. Het presidium heeft de voorstellen van de werkgroep overgenomen, waarbij het een versoepeling voorstelt ten opzichte van de voorstellen van de werkgroep door de toevoeging van de financiële ondersteuning van één medewerker per lid.

Het presidium verzoekt de Kamer uiterlijk in november over de voorstellen te besluiten.

Arib Elias Knops Van Raak Martin Bosma Van Veldhoven Voordewind Vermeij


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.