Rehabilitatie voor hardwerkend familiebedrijf

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op vrijdag 28 oktober 2016.

Een aantal jaren geleden werd bij Foppen Paling & Zalm salmonella geconstateerd. Sindsdien heeft Foppen er alles aan gedaan om de kans op besmetting terug te dringen.

Inmiddels heeft het familiebedrijf de zaken (zeer) goed op orde. Foppen voldoet ruimschoots aan de meest strenge eisen van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Maar slechte berichten in het verleden kunnen nog lang nadreunen.

Erik Ziengs: “Dit familiebedrijf bestaat al sinds 1918. Inmiddels staat de 3de generatie aan het roer. En altijd heeft het bedrijf een ijzersterke reputatie gehad. Maar vertrouwen in ons voedsel komt te voet en gaat te paard. Het is niet eenvoudig om een noodlottig incident weer recht te zetten. Dit prachtige bedrijf verdient een nieuwe kans.”

Daarom ging Erik Ziengs opnieuw op bedrijfsbezoek. Evenals 2 jaar geleden. Maar deze keer in gezelschap van Dion Graus van de PVV. Om te laten zien (en te proeven!) hoe goed het bedrijf z’n zaakjes op orde heeft. En hoe vooringenomen standpunten kunnen worden rechtgezet.

Binnenkort staat in de Kamer een debat over het bedrijf gepland. Samen met Dion Graus wil Erik ervoor zorgen dat in ieder geval de bedrijfsnaam uit de titel van het debat wordt gehaald. Het familiebedrijf is al genoeg gestraft voor een noodlottig incident. Ze hebben inmiddels recht op een rehabilitatie.