Notaoverleg over Europese Raad en 'Brexit'-referendum

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, gepubliceerd op vrijdag 9 december 2016.

Europese Zaken

De vaste commissie voor Europese Zaken voert op maandagavond 27 juni in de plenaire zaal een notaoverleg met de minister-president over de agenda van de Europese Raad i op 28 en 29 juni. Dit overleg komt in de plaats van het reguliere plenaire debat voorafgaande aan de Europese Raad, zodat ook de uitslag van het Britse referendum over het EU-lidmaatschap meegenomen kan worden in de besprekingen met het kabinet. Dit onderwerp staat namelijk ook op de agenda van de Europese Raad, naast migratie en het economisch groeivermogen van de EU.

In aanvulling op de gebruikelijke geannoteerde agenda zal het kabinet uiterlijk maandagochtend een appreciatie van de referendumuitslag en de gevolgen voor de EU aan de Kamer toezenden. Ook het Europees Parlement i spreekt op maandag 27 juni over de uitslag met deskundigen en experts; ook de daar geuite inzichten en standpunten kunnen worden meegenomen in de het Kamerdebat.

Over de moties die eventueel in het notaoverleg door Kamerleden worden ingediend, zal de Kamer op dinsdagmiddag 28 juni stemmen, juist voor aanvang van de Europese Raad in Brussel.

  • 27/06: Notaoverleg Europese Raad