F. (Farid) Azarkan MSc

foto F. (Farid) Azarkan MSc
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Tweede Kamer
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Farid Azarkan (1971) is sinds 23 maart 2017 Tweede Kamerlid. Op 21 maart 2020 werd fractievoorzitter van DENK en hij bleef dat tot 2 augustus 2023. In april-september 2018 was hij al waarnemend fractievoorzitter. De heer Azarkan was acht jaar actief voor het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland. Verder bekleedde hij managementfuncties bij de directie Vastgoed, bij de Rijksgebouwendienst en bij de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. Daarvoor werkte hij bij de gemeente Amersfoort en in het bedrijfsleven. De heer Azarkan houdt zich als Kamerlid behalve met algemeen beleid bezig met economische zaken en klimaat, wonen, justitie en financiën en is hij lid van de parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid en Dienstverlening.

DENK
in de periode 2017-heden: lid Tweede Kamer, fractievoorzitter TK, politiek leider

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

In deze biografie zijn gegevens verwerkt tot 19 februari 2020.