Sportgala Alkmaar

Met dank overgenomen van R.J. (Rudmer) Heerema i, gepubliceerd op maandag 19 december 2016, 4:12.

Ik was op vrijdag 17 december aanwezig bij de sportgala Alkmaar. Zie hieronder een artikel die de avond goed weer geeft!

https://alkmaarcentraal.nl/nieuws/41178229-alkmaarse-sportkampioen-talent-en-team-van-2016-gehuldigd-in-sportcomplex-de-meent

17dec

Alkmaarse sportkampioen, -talent en -team van 2016 gehuldigd in sportcomplex De Meent

inShare0

Share on Tumblr

Tijdens een spetterende avond in sportcomplex De Meent zette de gemeente Alkmaar haar sportkampioenen in het zonnetje. Handbalster Nycke Groot werd gekroond tot Sportkampioen van het jaar van Alkmaar, Rik Taam tot Sporttalent, Jean Paul Montanus tot Paralympisch Sporter, Trampolinevereniging Triffis tot Sportploeg en Golfbaan Sluispolder werd gehuldigd met de Speciale Sportprijs. Ook de kersverse Alkmaarse wereldkampioen kickboksen, Aleide Lawant, vereerde de gasten met een bliksembezoek aan het gala. Onder leiding van spreekstalmeester Jan van der Meulen ontvingen alle genomineerden de eer die hen toebehoorde en werden de winnaars nog eens extra in het zonnetje gezet met een award en cheque.

De avond begon met een demonstratie ijshockey (Alcmaria Flames) en indrukwekkende ijsshow door de kunstschaatsers van de Alkmaarsche IJsclub in de ijshal van het complex, waarna gastheer Pieter Dijkman het gala officieel opende met een schot op het ijshockey doel. De gasten begaven zich naar de sporthal die was omgetoverd tot huldigingsarena. Jan van der Meulen wist het tempo er flink in te houden en zette de genomineerden volop in de spotlights. De koker met daarin de naam van de winnaar werd tot vermaak van het publiek op indrukwekkende wijze de zaal ingebracht, namelijk met behulp van een drone.

Aan iedere winnaar werd een schaal en een cheque overhandigd. De winnaars ontvingen een financiële ondersteuning van maar liefst € 500,-, mogelijk gemaakt door de ondernemers in het Sportkampioenenfonds (BDO, De Ondernemerstuin, Alkmaar Sport, Noordeloos Elektro en Rabobank Alkmaar e.o.). Daarnaast ontvingen het sporttalent en de sportkampioen een prachtige award, mogelijk gemaakt door Fysiotherapie Adams. De avond werd even onderbroken voor een korte prestentatie door Alkmaars Tweede Kamerlid Rudmer Heerema.

De jury prees winnares Nycke Groot om haar excellente prestaties in haar (team)sport, terwijl zij zich met het Nederlands Team op de avond zelf in Zweden in stijl voor de EK-finale wist te plaatsen. Bij Rik Taam was zijn nummer-1-positie op de wereldranglijst doorslaggevend bij het winnen van de titel Sporttalent. Jean Paul Montanus stak boven de andere Paralympische sporters uit door zijn uitstekende prestaties in de valide sport. Sportploeg Trampolinevereniging Triffis werd door de jury geroemd om haar prestaties van wereldformaat, en de jury kon voor de Speciale Sportprijs niet om Golfbaan Sluispolder heen (goede prestaties als Nederlandse Golfbaan, beste golfpro én winnend team).