Voorbij de Stemmingmakerij?, Amsterdam - EU monitor

EU monitor
Vrijdag 25 september 2020
kalender

Voorbij de Stemmingmakerij?, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 6 februari 2017 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen J.S. (Joël) Voordewind i, S. (Stientje) van Veldhoven-van der Meer i, T.M.T. (Tom) van der Lee i, S.M.G. (Sven) Koopmans i e.a.
organisatie De Balie i

Ontwikkelingssamenwerking (OS) in de politieke partijprogramma’s; is het goed doordacht of valt het in de categorie slappe hap? En voegen ze het budget bij het woord? We duiken in de facts & figures van ontwikkelingssamenwerking in de partijprogramma’s. Daarna zal onze weergaloze debatmoderator de woordvoerders van 4 politieke partijen stevig aan de tand voelen. Wat wordt er precies bedoeld met teksten als ‘Ontwikkelingshulp mag geen vrijblijvend cadeautje zijn’ (VVD) en ‘Wij willen grotere en langjarige betrokkenheid, beperkt tot een beheersbaar aantal landen’ (D66)? Ook openen we het vragenvuur over de gevolgen van het OS beleid op langere termijn, en de mogelijke ‘vervuiling’ van het OS budget.

Initiatiefnemer Kaleidos Research heeft in aanloop naar dit debat de partijprogramma’s vergeleken op een aantal punten. Gewapend met de meest opmerkelijke bevindingen bevragen we de woordvoerders in een eerste debatronde getiteld ‘Wat zegt u eigenlijk?' Samen duiken we dieper in de partijprogramma’s totdat we van de hoed en de rand weten. Debatronde twee staat geheel in het teken van ‘Wat vindt u eigenlijk?’ De woordvoerders krijgen 5 á 7 stellingen voor hun kiezen zoals 'Fort Europa is een utopie en draagt bij aan de mensonterende situatie aan de grenzen van Europa' en 'klimaatfinanciering en de kosten van asielopvang horen niet in het OS-budget.'

Verwacht een vurig debat met Joël Voordewind (CU), Tom van der Lee (Groen Links), Stientje van Veldhoven (D66) en Sven Koopmans (VVD).voorbij de stemmingmakerij waarbij ook u wordt uitgenodigd om mee te doen. Dus slijp uw messen, verzamel uw vragen en schuif aan!

Moderator: Eric Corton.

Kaarten zijn 5 euro inclusief borrel!

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Bekijk dan hier het facebook event.

Dit debat is een initiatief van Kaleidos Research i.s.m. Partos & OneWorld.


Inhoudsopgave

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...