De oorlog in Syrië en de gevolgen daarvan, Hoofddorp - EU monitor

EU monitor
Vrijdag 25 september 2020
kalender

De oorlog in Syrië en de gevolgen daarvan, Hoofddorp

Hoofddorp
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 30 januari 2017 20:30
plaats Hoofddorp
locatie Courtyard by Marriott Amsterdam Airport hotel Toon locatie
aanwezigen S.M.G. (Sven) Koopmans i e.a.
organisatie Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i

De oorlog in Syrië en de gevolgen daarvan

In Syrië heerst al jaren oorlog. Via diverse media kunnen wij dagelijks vernemen hoe die oorlog verloopt en wat de gevolgen van het conflict zijn. De oorlog is zelfs hier in Nederland voelbaar in de vorm van de vluchtelingencrisis. Ook in 'onze' gemeente Haarlemmermeer zijn vluchtelingen opgevangen.

Op maandag 30 januari gaan we in gesprek met Sven Koopmans. Hij zal ons meer vertellen over de oorlog in Syrië en de gevolgen daarvan. Bovendien kan Koopmans ons tonen hoe vredesonderhandelingen verlopen en hoe die het best gevoerd kunnen worden. Uiteraard is er voldoende ruimte om al je vragen over de oorlog in Syrië aan hem voor te leggen.

Over Sven Koopmans

Sven Koopmans (Hoofddorp, 43) is vredesonderhandelaar en kandidaat-Tweede Kamerlid voor de VVD. De afgelopen twee jaar was hij senior adviseur van de Speciale Gezant van de Verenigde Naties voor het Syrische vredesproces. Daarnaast was hij voor de VN en de EU betrokken bij onderhandelingen en grondwetswijzigingen in onder meer Darfur, El Salvador, Kosovo, Mali, Oekraïne, Venezuela en Zuid-Soedan.

Aanmelden

Het evenement vindt plaats op maandag 30 januari om 20.30 uur in het Courtyard by Marriott Amsterdam Airport hotel te Hoofddorp.

Meld je aan voor dit evenement door een e-mail te sturen naar organisatie@jovdkennemerland.nl.


1.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD i. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

2.

Meer over...