Workshop : Human Rights in Iran after the nuclear deal, Brussel

Altiero Spinelli-gebouw (ASP) in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 24 januari 2017 14:00 - 15:30
plaats Brussel, België
locatie Altiero Spinelli (ASP) i Toon locatie
zaal 5E2
aanwezigen J. (Janusz) Lewandowski i, (Elena) Valenciano i e.a.
organisatie EP-Subcommissie Mensenrechten (DROI) i

24-01-2017 - Workshop : Human Rights in Iran after the nuclear deal

DROI 19-01-2017 - 14:14

Workshop Policy Dept DROI

The Policy Department of the Directorate General for External Policies is holding a workshop for the Subcommittee on Human Rights (DROI) and the Delegation for relations with Iran(D-IR) on 24 January 2017, 14.00-15.30. Chaired by Elena Valenciano, Chair of DROI and Janusz Lewandowski, Chair of D-IR, the workshop will focus on the recent trends in the human rights situation in Iran and in particular on the way the EU could promote change.

For further information please contact : Poldep-expo@europarl.europa.eu

Location : Meeting room ASP 5E2, BRUSSELS


1.

EP-Subcommissie Mensenrechten (DROI)

Deze parlementaire subcommissie i houdt zich onder meer bezig met de instrumenten van de EU op het gebied van mensenrechten en democratie. Deze subcommissie vestigt haar aandacht op specifieke mensenrechtenkwesties, en bekijkt of de EU in haar extern optreden de mensenrechten eerbiedigt. Daarbij wordt erop gelet dat al het externe beleid van de Unie (zoals het handelsbeleid en het asiel- en migratiebeleid) in overeenstemming is met het mensenrechtenbeleid van de Europese Unie.

De commissie is in 1999 opgericht vanuit de noodzaak om nauwer contact te onderhouden met de Hoge Vertegenwoordiger van het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid i (CFSP) en met de Raad i over urgente ontwerpresoluties met betrekking tot mensenrechten. Het doel hiervan was enerzijds om informatie uit aangeleverde dossiers te toetsen en anderzijds om vast te stellen welke acties zijn ondernomen of gepland door andere instituties werkzaam op dit gebied. Anderzijds werd ook de noodzaak geuit om de voortgang van urgente dossiers beter te volgen door middel van follow-up's.

2.

Meer over...