Besluit 2017/76 - Goedkeuring van de sluiting namens Euratom, van het protocol bij de stabilisatie- en associatieovereenkomst met Bosnië en Herzegovina in verband met de toetreding van Kroatië tot de EU

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 17 januari 2017 gepubliceerd en is op 21 november 2016 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Besluit (Euratom) 2017/76 van de Raad van 21 november 2016 tot goedkeuring van de sluiting door de Europese Commissie, namens de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie, van het protocol bij de stabilisatie- en associatieovereenkomst tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds, en Bosnië en Herzegovina, anderzijds, om rekening te houden met de toetreding van de Republiek Kroatië tot de Europese Unie

officiële Engelstalige titel

Council Decision (Euratom) 2017/76 of 21 November 2016 approving the conclusion, by the European Commission, on behalf of the European Atomic Energy Community, of the Protocol to the Stabilisation and Association Agreement between the European Communities and their Member States, of the one part, and Bosnia and Herzegovina, of the other part, to take account of the accession of the Republic of Croatia to the European Union
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2017/76
Origineel voorstel COM(2016)642 NLEN
Celex-nummer i 32017D0076

3.

Key dates

Document 21-11-2016; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 17-01-2017; PB L 12 p. 22-23
Inwerkingtreding 21-11-2016; in werking datum document zie art 2
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

17.1.2017   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 12/22

 

BESLUIT (Euratom) 2017/76 VAN DE RAAD

van 21 november 2016

tot goedkeuring van de sluiting door de Europese Commissie, namens de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie, van het protocol bij de stabilisatie- en associatieovereenkomst tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds, en Bosnië en Herzegovina, anderzijds, om rekening te houden met de toetreding van de Republiek Kroatië tot de Europese Unie

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie, en met name artikel 101, tweede alinea,

Gezien de aanbeveling van de Europese Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De stabilisatie- en associatieovereenkomst tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds, en Bosnië en Herzegovina, anderzijds („de SAO”) (1), is op 16 juni 2008 ondertekend en op 1 juni 2015 in werking getreden.

 

(2)

De Republiek Kroatië is op 1 juli 2013 toegetreden tot de Unie.

 

(3)

Overeenkomstig artikel 6, lid 2, tweede alinea, van de Akte betreffende de voorwaarden voor de toetreding van de Republiek Kroatië tot de Europese Unie van 2012, dient de toetreding van Kroatië tot de SAO te worden geregeld door de sluiting van een protocol bij de SAO door de Raad, handelend met eenparigheid van stemmen namens de lidstaten, en het betrokken derde land.

 

(4)

Op 24 september 2012 heeft de Raad de Commissie gemachtigd onderhandelingen te openen met Bosnië en Herzegovina met het oog op de sluiting van een protocol bij de SAO.

 

(5)

Deze onderhandelingen werden succesvol afgerond en het protocol bij de stabilisatie- en associatieovereenkomst tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds, en Bosnië en Herzegovina, anderzijds, om rekening te houden met de toetreding van de Republiek Kroatië tot de Europese Unie (het „protocol”) werd geparafeerd op 18 juli 2016.

 

(6)

Het protocol betreft ook kwesties die tot de bevoegdheid van de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie behoren.

 

(7)

De sluiting van het protocol door de Commissie, namens de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie, dient te worden goedgekeurd met betrekking tot de kwesties die tot de bevoegdheid van de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie behoren.

 

(8)

De ondertekening en de sluiting van het protocol zijn onderworpen aan een afzonderlijke procedure voor kwesties die onder het Verdrag betreffende de Europese Unie en het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie vallen,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

De sluiting door de Europese Commissie, namens de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie, van het protocol bij de stabilisatie- en associatieovereenkomst tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds, en Bosnië en Herzegovina, anderzijds, om rekening te houden met de toetreding van de Republiek Kroatië tot de Europese Unie (2), wordt goedgekeurd.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking op de datum waarop het wordt vastgesteld.

Gedaan te Brussel, 21 november 2016.

Voor de Raad

De voorzitter

  • P. 
    PLAVČAN
 

  • (2) 
    Zie bladzijde 3 van dit Publicatieblad.
 


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.