Nationale Voedseltop, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 26 januari 2017 15:00
plaats Den Haag
locatie The New Farm, Televisiestraat 2 Toon locatie
aanwezigen S.A.M. (Sharon) Dijksma i, M.H.P. (Martijn) van Dam i, E.I. (Edith) Schippers i, E.M.J. (Lilianne) Ploumen i e.a.

Op donderdag 26 januari vindt de eerste Nationale Voedseltop plaats. Op uitnodiging van vier bewindspersonen; Martijn van Dam (EZ), Edith Schippers (VWS), Lilianne Ploumen (BHOS) en Sharon Dijksma (IenM) komen ruim honderdvijftig meest invloedrijkste beslissers uit de Nederlandse voedselwereld samen om invulling te geven aan het voedselbeleid van de toekomst. De Voedseltop wordt georganiseerd in The New Farm in Den Haag, een nieuw internationaal kenniscentrum voor landbouw in de stad.

Tijdens de Voedseltop presenteren CEO’s en directeuren van bedrijven, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen hun meerjarige afspraken om de transitie naar een veiliger, gezonder en duurzamer voedselsysteem te versnellen. De lat ligt hoog: over vijf jaar moet Nederland wereldwijd koploper zijn in gezonde en duurzame voeding.

Het kabinet heeft vorig jaar de transitie in het voedselsysteem ingezet met haar reactie op het WRR-advies Naar een voedselbeleid met de Voedselagenda voor veilig, gezond en duurzaam voedsel. De betrokkenheid en het commitment van het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties is groot.

Samen met de landbouw, voedingsmiddelenindustrie en kennisinstellingen investeert het kabinet in innovatieve en gezondere (export)producten. Voedsel moet met zo laag mogelijk uitstoot van broeikasgassen worden geproduceerd, waarbij rekening wordt gehouden met de draagkracht van de aarde, de biodiversiteit en het welzijn van de dieren.

De vier bewindspersonen openen de top en nemen ruim dertig concrete acties en ambities van de betrokken partijen in ontvangst. Dagvoorzitter is Miljuschka Witzenhauzen van 24-Kitchen. Vertegenwoordigers van de media kunnen hierbij aanwezig zijn.


1.

Meer over...