Met in werking treden MKB-toets belangrijk speerpunt Nieuwe Wegen een feit

Met dank overgenomen van Nieuwe Wegen i, gepubliceerd op donderdag 16 februari 2017.

Met het in werking treden van de MKB-toest is een belangrijk speerpunt van de partij Nieuwe Wegen een feit. Vanaf nu wordt alle wet- en regelgeving eerst getoetst op haar effecten voor het MKB en dat is goed nieuws! Hierdoor zal de regeldruk, de administratieve rompslomp, sterk worden verminderd, iets waar veel ondernemers binnen het midden- en kleinbedrijf al lang naar hunkeren.

Ik ben het dan ook met o.a. voorzitter van het MKB Machiel van Straalen, en de aannemersfederatie eens dat dit een ongekende doorbraak is waar het MKB lang op heeft gewacht en waar door velen hard voor is geknokt.

Als voormalig ondernemer heb ik mij in de Tweede Kamer de afgelopen jaren volop en met volle overtuiging ingezet voor de belangen van het midden- en klein bedrijf. Met een grote groep ondernemers heb ik het genoegen gehad daarover persoonlijk te spreken. Tijdens die gesprekken luisterde ik naar wat ondernemers het meeste dwars zat en naar hun ideeen over hoe het beter zou kunnen.

Natuurlijk, er moet nog veel gebeuren en we zijn er nog niet. Zo vind ook ik de Wet werk en zekerheid een onding en zou niets liever willen dan ondernemers in het mkb in staat te stellen waar ze in uitblinken: goed werk leveren met zoveel mogelijk goede en vaste werknemers. Ook het tweede ziektejaar liggen veel ondernemers binnen het mkb nog steeds rauw op de maag. Op deze terreinen was het met minister Lodewijk Asscher 'moeilijk kersen eten'. Nu ik een eigen partij heb opgericht, Nieuwe Wegen, kan ik mij helemaal wijden aan de belangen van het mkb.

Nieuwe Wegen vindt dat het mkb, als belangrijkste aanjager van de economie en banengroei, uitgangspunt van en scharnierpunt voor politiek handelen moet zijn. Maar Nieuwe Wegen gaat veel verder. Wij willen dat de kurk waarop het mkb drijft - de menselijke maat en kleinschaligheid, wortel schiet in alle haarvaten van onze maatschappij. In onze visie wordt het mkb de maat der dingen. Wij gruwen van zielloze onderwijskolossen, van onpersoonlijke zorg waarin de kosten de persoonlijke zorg en aandacht overschaduwen.

Zie voor alle plannen die wij hebben voor het mkb en de arbeidsmarkt het verkiezingsprogramma van Nieuwe Wegen: Verkiezingsprogramma (pag 18 - 22)

Jacques Monasch