Jasper van Dijk in debat over financieel misbruik, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 8 maart 2017 15:00 - 17:00
plaats Den Haag
locatie Cafe Dudok, Hofweg 1-A Toon locatie
aanwezigen J.J. (Jasper) van Dijk i, M.Ö. (Mahir) Alkaya i e.a.
organisatie Socialistische Partij (SP) i

Op woensdag 8 maart zal kandidaat Tweede Kamerlid Mahir Alkaya debatteren over financieel misbruik van ouderen. Steeds meer senioren krijgen te maken met financieel misbruik. Het begint vaak klein: van het boodschappengeld van een oudere worden ook een paar eigen boodschappen betaald. Andere bekende voorbeelden zijn het stelen van geld of waardevolle spullen, misbruik via machtigingen, iemand financieel kort houden en gedwongen testamentwijziging. Plegers zijn vaak naaste familie, buren en kennissen, maar ook zorgverleners en vrijwilligers. Dit debat wordt georganiseerd door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en is vrij toegankelijk. Laat weten of je erbij bent via denhaag@sp.nl.


1.

Socialistische Partij (SP)

De SP is een socialistische, eurosceptische partij. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'. Sinds 13 december 2023 is Jimmy Dijk i politiek leider.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i haalde de SP vijf zetels, een verlies van vier zetels ten opzichte van de verkiezingen in 2021. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer i en momenteel geen zetels in het Europees Parlement.

2.

Meer over...