Derde verkiezingsnummer van De Hofvijver

vrijdag 10 maart 2017, 15:03

DEN HAAG (PDC i) - In het derde verkiezingsnummer van De Hofvijver presenteert PDC de VoorkeurStemwijzer.com, een website die de kiezer in staat stelt snel en eenvoudig de kandidaat van zijn of haar voorkeur te selecteren. Caspar van den Berg beschrijft de voorzichtigheid bij de lijsttrekkers en media in de verkiezingscampagne en hij spreekt zich uit over de PVV-aanhang onder ambtenaren.

‘En zo is er een bubble ontstaan, van politici en journalisten die in een eigen wereld leven’. Jeroen Sprenger i bespreekt de voortdenderende politiek, die verzuimt de electorale achterban mee te nemen. Verder pakt Thijs van Duffelen er een overzicht van giften aan politieke partijen bij en bespreekt hiervan de gegevens.

Daarnaast schrijft Monique Leyenaar over de zoektocht naar vrouwen als lijsttrekker en premier. Gezocht: de vrouw die X opvolgt! En ten slotte spreekt Bert van den Braak i over de (toegenomen) onzekerheid van de toekomst en hoe daarmee om te gaan. Bijvoorbeeld door een stem uit te brengen op 15 maart.

Dit is het derde verkiezingsnummer van De Hofvijver. Tot en met 16 maart, de dag na de verkiezingen, zullen een paar keer per week korte, actuele 'verkiezingsnummers' verschijnen.