Deze week: Parlement van de burgers en situatie van de rechtsstaat in Polen - EU monitor

EU monitor
Maandag 25 mei 2020
kalender

Deze week: Parlement van de burgers en situatie van de rechtsstaat in Polen

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 20 maart 2017, 15:06.

Deze week stemmen de leden over regels die de toegang tot boeken en drukwerk voor blinden moeten vergemakkelijken en over regels om de arbeidsomstandigheden van werknemers in de textiel- en kledingindustrie te verbeteren. De situatie van de rechtsstaat in Polen staat ook op de agenda. Ter gelegenheid van de zestigte verjaardag van het Verdrag van Rome i bezoekt de Voorzitter samen met de fractieleiders in Italië de vieringen.

Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van het Verdrag van Rome, brengt het Parlement mensen uit alle hoeken van de EU samen om op dinsdag de toekomst van de EU te bespreken.

De commissie Juridische zaken stemt op donderdag over uitzonderingen op het auteursrecht om de toegang tot boeken en ander drukwerk voor blinden en slechtzienden te vergemakkelijken. Het voorstel zou helpen om beschikbare werken in toegankelijke formaten zoals braille, grote letters, e-books en luisterboeken beschikbaar te maken

Op woensdag bespreken de leden van de commissie Burgerlijke vrijheden de situatie van de rechtsstaat in Polen met de eerste ondervoorzitter van de Europese Commissie i, Frans Timmermans i.

Op dinsdag stemmen de leden van de commissie ontwikkelingssamenwerking over regels om de arbeidsomstandigheden van miljoenen werknemers in de wereldwijde textiel- en kledingindustrie te verbeteren.

REF. : 20170320STO67705