D66-Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy is per 24 augustus 2017 op zoek naar een stagiair(e) voor zes maanden in Brussel

Met dank overgenomen van G.J.M. (Gerben-Jan) Gerbrandy i, gepubliceerd op vrijdag 7 april 2017.

Wie zoeken we?

Je bent leergierig, nieuwsgierig en hebt een open instelling. Je bent flexibel en je kunt goed omgaan met veranderlijke werk- en tijdsdruk. Je hebt een flinke dosis zelfstandigheid, maar werkt ook graag samen en je hebt beslist geen 9 tot 5 mentaliteit. Ben je boven dat alles enthousiast, maatschappelijk betrokken en politiek geïnteresseerd? Dan zoeken we jou!

Bij voorkeur zit je in het (voor-)laatste jaar van een studie die raakvlakken heeft met de politieke en internationale werkomgeving in het Europees Parlement. Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is vereist, goed kunnen schrijven een pré en affiniteit met D66 uiteraard een must.

Wat zijn je taken?

Als stagiair(e) ondersteun je Gerben-Jan en zijn team. Dit is voor een deel organisatorisch en administratief, en voor een deel inhoudelijk. De onderwerpen waar je je mee bezig houdt zijn uiteenlopend, van het klimaat en duurzaamheid, tot de Europese begroting. Je zult o.a. briefings schrijven, seminars organiseren, commissie vergaderingen bijwonen en daar over rapporteren.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een onvergetelijke werkervaring in een dynamische en internationale werkomgeving. Er is tijdens je stage volop ruimte om het Europees Parlement van binnen uit te leren kennen en een indruk te krijgen van het reilen en zeilen binnen de Europese Unie. De stage biedt jou de kans om tijdens je studie opgedane kennis te verrijken met ervaringen in de praktijk.

Aan de stage is eveneens een stagevergoeding verbonden.

Solliciteren?

Denk je dat jij aan het profiel voldoet en kun je niet wachten om vanaf 24 augustus 2017 zes maanden bij ons op kantoor in het Europees Parlement in Brussel deze functie te vervullen? Stuur dan voor 2 juni 2017 je motivatiebrief en CV (in één bestand) naar gerben-jan.gerbrandy@ep.europa.eu met als onderwerp “vacature stagiair(e)”. Je hoort dan zo spoedig mogelijk van ons of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Voor meer informatie over de stage mag je altijd contact opnemen met gerben-jan.gerbrandy@ep.europa.eu of bellen naar +32 2 2837616.