Toekomst van de EU door EP'er Van Miltenburg, Maastricht

Maastricht
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 8 juni 2017 20:00 - 22:00
plaats Maastricht
locatie Café Forum Toon locatie
aanwezigen A.D. (Angela) Merkel i, M. (Matthijs) van Miltenburg i, E.J.M.F. (Emmanuel) Macron i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Nationalistische sentimenten en eurosceptici leken het debat over de EU te domineren. Maar het zijn de recente positieve verkiezingsuitslagen in Nederland, Frankrijk en Oostenrijk die de Europese lente hebben aangewakkerd. Maar, het grote werk gaat nu pas beginnen. Hoe gaan we de klap van de Brexit opvolgen? Kunnen we de progressieve krachten bundelen en de Brexit gebruiken om de EU te hervormen? Gaat de samenwerking tussen Emmanuel Macron en Angela Merkel de eenheid in de EU versterken, of worden we uit elkaar gespeeld door Trump en Poetin?

Op de dag van de Britse parlementsverkiezingen en enkele dagen voor de Franse parlementsverkiezingen zal D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg spreken over deze onderwerpen. Dit is een uitgelezen kans om een kijkje in de (Europese) politieke keuken te krijgen. Voor de verandering vindt deze activiteit plaats in Café Forum te Maastricht.

Inloop: 19:30

Aanvang: 20:00


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...