VVD Financiën Dag, Breukelen

Breukelen, ophaalbrug bij de Vecht
datum 17 juni 2017
plaats Breukelen
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

VVD Financiën Dag

datum: 17 juni 2017 09:30

plek: Koetshuis De Zadelhoff Breukelen

Op zaterdag 17 juni 2017 is het zover, dan organiseert het Thematisch Netwerk Financiën de allereerste VVD Financiën Dag. Deze dag spreken onder andere: Gerrit Zalm, Hans Hoogervorst, Cora van Nieuwenhuizen, Mark Harbers en Aukje de Vries.

Tijdens deze dag gaan wij over een aantal financiële onderwerpen - zoals pensioenen, Fintech, belastingen - in discussie met politici, academici en het bedrijfsleven. Door de samenwerking met diverse Thematische Netwerken worden deze onderwerpen vanuit meerdere perspectieven belicht. In een interactieve setting houden we elkaar scherp, willen we veelvoorkomende misvattingen ontkrachten en delen we ervaringen uit diverse sectoren.

Programma:

09:30 uur - 10:30 uur: Ontvangst met koffie en thee

10:30 uur - 10:45 uur: Opening en welkomstwoord

10:45 uur - 11:40 uur:Schuld en Boete’, Hans Hoogervorst

11:45 uur - 12:30 uur: Eerste ronde workshops/deelsessies:

  • • 
    Deelsessie I:Is een toekomstbestendig pensioenstelsel binnen handbereik?‘ met o.a. Arthur van de Wal i.s.m. Thematisch Netwerk Werk en Inkomen.
  • • 
    Deelsessie II:De betekenis van Fintech voor de Nederlandse economie‘ met o.a. Cora van Nieuwenhuizen en Aukje de Vries i.s.m. Thematisch Netwerk Economische Zaken en Innovatie.

12:30 uur - 13:30 uur: Lunch

13:30 uur - 14:15 uur: Tweede ronde workshops/deelsessies:

  •  
    Deelsessie I:De toekomst van belastingdeals‘ met Bartjan Zoetmulder, Cora van Nieuwenhuizen en Aukje de Vries i.s.m. Netwerk Belastingen.
  •  
    Deelsessie II:Politiek versus Economie: Niet met elkaar, maar ook niet zonder elkaar?‘ met Mark Harbers en Roelof Salomons.

14:20 uur - 14:55 uur: In gesprek met Gerrit Zalm o.l.v. Jacco Heemskerk

14:55 uur - 15:00 uur: Afsluiting

15:00 uur - 17:00 uur: Borrel

Aanmelden

De VVD Financiën Dag is vrij toegankelijk voor iedereen. Aanmelding vooraf is wel vereist (en vol is vol). Bij aanmelding is het mogelijk om de lunch direct aan te schaffen (á 17,50 euro). Aanmelding is alleen mogelijk via MijnVVD.

Locatie

Koetshuis De Zadelhoff

Zandpad 34a

3621 ND Breukelen

Meer informatie

Meer informatie over de VVD Financiën Dag vind je op de website van het Thematisch Netwerk Financiën: financien.vvd.nl.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...