Bijeenkomst: Vrouwen in de politiek, Den Haag - EU monitor

EU monitor
Zaterdag 19 september 2020
kalender

Bijeenkomst: Vrouwen in de politiek, Den Haag

Gebouw Tweede Kamer in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 8 augustus 2017 19:30
plaats Den Haag
zaal Gebouw Tweede Kamer i
aanwezigen S. (Salima) Belhaj i, I.K. (Ingrid) van Engelshoven i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

Veel kandidaatstellingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 zijn inmiddels open. In aanloop hier naartoe nodigen wij alle D66-vrouwen die interesse hebben in een raadslidmaatschap uit voor een bijeenkomst ‘Vrouwen in de politiek’ op dinsdag 8 ...

Veel kandidaatstellingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 zijn inmiddels open. In aanloop hier naartoe nodigen wij alle D66-vrouwen die interesse hebben in een raadslidmaatschap uit voor een bijeenkomst ‘Vrouwen in de politiek’ op dinsdag 8 augustus om 19.30 uur in de Tweede Kamer in Den Haag. Wilt u actief worden en u kandideren voor het raadslidmaatschap? Twijfelt u nog ergens over? Of wilt u andere vrouwen ontmoeten die zich ook willen kandideren? U kunt er op deze avond met elkaar en met Tweede Kamerlid/voormalig wethouder Ingrid van Engelshoven, Tweede Kamerlid/voormalig fractievoorzitter Salima Belhaj en raadslid in Den Haag Hanneke van der Werf over in gesprek.

Meer informatie en aanmelden: d66.nl/bijeenkomst-vrouwen-politiek

8 augustus

19.30 uur

Tweede Kamer


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. Bij de komende verkiezingen is minister Sigrid Kaag i lijsttrekker en daarmee is zij tevens politiek leider. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i. De huidige partijvoorzitter is Anne-Marie Spierings i.

D66 haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 19 zetels, een winst van zeven zetels ten opzichte van het resultaat bij de verkiezingen in september 2012. De partij heeft zeven zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...