Financiële Poort, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 28 september 2017 17:30 - 19:45
plaats Den Haag
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort i Toon locatie
organisatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort i

Financiële Poort 28 september - Deze vernieuwde Financiële Poort staat in het teken van de Duitse verkiezingen; wat betekent de uitslag voor de toekomst van Europa?

Op 24 september gaat Duitsland naar de stembus. De uitslag van deze verkiezingen is van groot belang voor de toekomst van Europa en is ook voor de financiële sector een belangrijke gebeurtenis. De Duitse verkiezingen zijn de laatste van drie (Nederland en Frankrijk) in 2017 die meer dan normaal de aandacht genoten vanwege een gepolariseerd politiek klimaat in Europa. Op basis van de Duitse uitslag kan een nieuwe Europese machtsbalans worden opgemaakt.

Onder de deskundige leiding van:

Derk Marseille, Duitsland-correspondent voor BNR Nieuwsradio en oprichter van Duitslandnieuws.nl, zal Peer Steinbrück, voormalig minister van Financiën in het bondskabinet-Merkel I, de uitslag van de Duitse verkiezingen analyseren.

Ook kunt u zelf in debat met een panel van deskundigen bestaande uit:

Wierd Duk, Nederlands journalist, historicus en auteur, gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van Rusland en Duitsland, Esther de Lange, Europarlementariër voor het CDA en Carsten Brzeski, Hoofdeconoom ING Duitsland.

Waar en wanneer

Donderdag 28 september 2017

17:30 - 19:45 uur in Nieuwspoort

U kunt zich inschrijven voor deze Financiële Poort via deze link.

Wij verheugen ons op een interessante en vruchtbare discussie!

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Angalinna Bokhorst (E. angalinna.bokhorst@ing.nl / M. 06-21813367).

Graag tot 28 september 2017!

Mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging van Banken en ING


1.

Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Internationaal perscentrum Nieuwspoort vormt een ontmoetingsplek voor parlementaire pers, politici, voorlichters en lobbyisten en is een begrip in politiek Den Haag. Bij Nieuwspoort staat het vrije woord hoog in het vaandel. Nieuwspoort is dan ook bij uitstek een debatcentrum waar politici, journalisten, overheid en belangenbehartigers de degens kruisen. Nieuwspoort is gevestigd bij de Tweede Kamer in Den Haag.

2.

Meer over...