Presentatie boek “JFK: idealist zonder illusies”, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 5 oktober 2017 17:00
plaats Den Haag
locatie ProDemos Hofweg 1 Wanneer:donderdag 5 oktober, Toegang: Aanmelden via het het online reserveringssysteem Presentatie boek “JFK: idealist zonder illusies” Toon locatie
aanwezigen N. (Neelie) Kroes i e.a.
organisatie ProDemos i

Op donderdag 5 oktober 2017 presenteert Alex Krijger zijn boek “JFK: idealist zonder illusies. Actuele ideeën van John F. Kennedy over politiek, democratie en leiderschap”.

De boekpresentatie wordt georganiseerd door ProDemos en de Atlantische Commissie.

Programma

16:45 uur: Inloop

17:00 uur: Introductie door Eddy Habben Jansen, directeur van ProDemos

17:10 uur: Toelichting op boek door Alex Krijger

17:25 uur: Uitreiking 1e exemplaar aan de heer Shawn Crowley, Chargé d’affaires van de U.S. Embassy

17:35 uur: Panelgesprek o.l.v. senator Marnix van Rij over het belang van moed in de politiek. Met:

  • Neelie Kroes (voormalig minister en Europees commissaris)
  • Sjors Fröhlich (hoofdredacteur BNR Nieuwsradio)
  • Karsten Klein (locoburgemeester Den Haag) en
  • Bilal Sahin (coördinator Vadercentrum Laak)

18:15 uur: Afsluiting door Eddy Habben Jansen

JFK in Den Haag

Alex Krijger is historicus, gespecialiseerd in de Amerikaanse geschiedenis. Hij is werkzaam in het internationale bedrijfsleven en vice-voorzitter van de Atlantische Commissie in Nederland.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat John F. Kennedy werd geboren. John F. Kennedy heeft als student, journalist en politicus veel geschreven en gesproken over de kwetsbaarheid van de democratie. Zijn ideeën om de democratie te versterken en te vernieuwen blijven relevant en toepasbaar, zeker ook in onze tijd waarin het vertrouwen tussen burgers en establishment onder druk staat.

Het boek van Alex Krijger beoogt aan de hand van de ideeën en ervaringen van Kennedy een positieve bijdrage te leveren aan het debat over onze politiek en democratie. Kennedy onderstreepte het belang van moedige politici die principes durven stellen boven de macht van de publieke opinie en die met visie en idealen mensen weten te inspireren en te mobiliseren.

‘De verhalen van moed in het verleden: we kunnen er iets van leren, ze kunnen hoop geven, ze kunnen inspireren, maar ze kunnen niet de moed zelf leveren. Hiernaar moet ieder in zijn eigen ziel zoeken.’

John F. Kennedy

Aansluitend aan de presentatie is er een borrel en gelegenheid een exemplaar van het boek te kopen.

Praktische informatie

  • Waar: ProDemos Hofweg 1, Den Haag
  • Wanneer:donderdag 5 oktober, 17:00- 19:00 uur
  • Toegang: Aanmelden via het het online reserveringssysteem

Inhoudsopgave

  1. ProDemos
  2. Meer over...

1.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

2.

Meer over...