Symposium zelfstandigen op de arbeidsmarkt, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 4 november 2017 10:00 - 16:00
plaats Den Haag
locatie De HaBlu: Haagsche Bluf 63 Toon locatie
aanwezigen S.P.R.A. (Steven) van Weyenberg i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Tegenwoordig is zo’n 1 op de 9 werkende Nederlanders ZZP’er; 15 jaar geleden was dat nog 1 op de 15. Deze groep is niet alleen enorm gegroeid, maar ook diverser geworden: van consultants tot etensbezorgers, en van programmeurs tot bouwvakkers. Doordat ZZP’ers niet verplicht zijn om premie af te dragen voor pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering, kunnen ze hun diensten voor een scherpere prijs aanbieden. Dit heeft ook nadelen, omdat mensen bijvoorbeeld onvoldoende sparen. De Europese Commissie heeft de Nederlandse regering dan ook gewaarschuwd voor grote problemen voor het sociale zekerheidsstelsel.

Tijdens het Symposium van de Jonge Democraten op 4 november willen wij een kritische blik werpen op de beide kanten van het verhaal rondom de groeiende en diverse groep ZZP’ers. Hiervoor zullen toonaangevende sprekers hun verhaal doen: Jerry Helmers (Voorzitter ZZP Netwerk Nederland), Steven van Weyenberg (D66 kamerlid, portefeuille o.a. arbeidsmarkt en ZZP), Koen Caminada (Hoogleraar Universiteit Leiden, onderzoek gedaan naar de zelfstandigenaftrek) en Fabian Dekker (Erasmus Universiteit, arbeidssocioloog) uitgenodigd om te spreken. Tijdens het symposium zal er volop gelegenheid zijn voor interactie met de sprekers.

Het symposium zal plaatsvinden op 4 november in Den Haag. De dag duurt van 10.00 uur tot en met 16.00 uur, met na afloop een borrel.

Toegang is gratis, en voor slechts €5 wordt een heerlijke lunch voor je geregeld.

Via deze link kun je je inschrijven: https://events.jongedemocraten.nl/inschrijven/zzp-symposium/.


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...