Lezing Zihni Özdil tijdens lezingenreeks leerstoel "Design as Politics", Delft

stadhuis Delft
datum 27 oktober 2017 14:00
plaats Delft
aanwezigen Z. (Zihni) Özdil i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Zihni Özdil zal op vrijdag 27 oktober een lezing houden tijdens de lezingenreeks die de TU Delft vanuit de leerstoel Design as Politics organiseert.

Tijdens de colleges binnen de reeks zal worden ingegaan op een groot politiek-maatschappelijk thema - migratie, emancipatie, democratie, de verzorgingsstaat, veiligheid en economie. Er zal gediscussieerd worden welke relatie dit thema heeft met betrekking tot de stad en de gebouwde omgeving en welke rol de ruimtelijke ontwerper hier in speelt of zou kunnen spelen in de toekomst. Na een korte introductie tot het onderwerp door Wouter Vanstiphout zal Zihni een lezing houden om het thema "verzorgingsstaat" te belichten. Aansluitend zal een (PhD)student of ontwerper op de lezing reageren als start van een discussie met de zaal. De lezingen en discussies zijn in het engels, aangezien er een internationaal publiek zal zijn.

Voor meer informatie: https://designaspolitics.nl/design-as-politics-lectures-what-design-can-do-about/


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...