Working dinner of the Visegrad Group, Brussel

Berlaymontgebouw in Brussel
Kevin Bergenhenegouwen
datum 18 oktober 2017
plaats Brussel, België
locatie Berlaymont (BERL) i Toon locatie
aanwezigen J.C. (Jean-Claude) Juncker i e.a.
organisatie Visegrad-groep i

Jean-Claude Juncker: Receives Viktor Orbán, Prime Minister of Hungary; Robert Fico, Prime Minister of Slovakia; Bohuslav Sobotka, Prime Minister of the Czech Republic; and Beata Szydło, Prime Minister of Poland, for a working dinner of the Visegrad Group


1.

Visegrad-groep

De Visegrad-groep is een samenwerkingsverband dat op 15 februari 1991 officieel is opgericht door Polen, Hongarije en het toenmalige Tsjecho-Slowakije. Sinds Tsjechoslowakije in 1993 uiteenviel in Tsjechië en Slowakije bestaat de Visegrad-groep uit vier leden (V4). Het verbond tussen de vier landen is één van de sterkste in Oost-Europa, mede doordat deze door de geschiedenis heen al sterk met elkaar verbonden waren. Sinds 2004 zijn alle Visegrad-landen lid van de Europese Unie i.

De naam en locatie Visegrad verwijst naar de historische Visegrad-conferentie in het jaar 1335. Tijdens die conferentie kwamen vorsten uit Midden-Europa bij elkaar om internationale problemen op te lossen. Deze conferentie werd de inspiratie voor de huidige Visegrad-groep, die zich na de ineenstorting van het communisme inzette voor vreedzame oplossingen van de historische conflicten in Midden-Europa, democratie uit te dragen, communisme uit te bannen, en beter te integreren in Europa.

2.

Meer over...