Lift voor een gift

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 2 december 2017
plaats Door heel Nederland
organisatie SGP-jongeren (SGPJ) i

1.

Lift voor een gift

door heel Nederland 2 december 2017

omdat abortus niet kan!

Wanneer begon jouw hart te kloppen?

Maar weinig Nederlanders weten dat een babyhartje al 21 dagen na de bevruchting begint te kloppen. Op dat moment weten vrouwen nog niet eens dat zij zwanger zijn. En terwijl we kinderen na de geboorte tegen van alles beschermen, veilige autostoeltjes aanschaffen en onze kinderen bij het leren fietsen voorzien van fietshelmen, zijn de allerkleinsten weerloos.

Tijdens de ‘Week van het leven’, die dit jaar van 4 tot 9 december plaatsvindt, willen de organisatoren zoveel mogelijk mensen bereiken met deze boodschap, waarin de beschermwaardigheid van het leven van de allerkleinsten centraal staat. Daarom worden er verschillende acties gevoerd. Hierbij kun je denken aan radiospotjes of aan billboards langs de weg, maar ook aan de jaarlijks terugkerende ‘Mars voor het leven’. Om dit allemaal mogelijk te kunnen maken, loopt er een crowdfundingsactie voor de Week van het leven. SGP-jongeren wil hieraan bijdragen door het organiseren van de volgende actie.

Liftactie

Het plan is om een ‘liftactie’ te gaan doen. Binnen een tijd van acht uur krijgen jongeren namelijk de kans om zoveel mogelijk kilometers te maken. Dit doen zij door te liften of op een andere manier gratis te reizen. Ze kunnen bijvoorbeeld meeliften met een boot, auto, fiets, of iets totaal anders. Hun uitdaging is ervoor te zorgen dat ze zover mogelijk komen. Door zich per kilometer te laten sponsoren door bijvoorbeeld vrienden, familie, of kennissen, halen zij op deze manier geld op voor ‘Week van het leven’ en kan er worden opgekomen voor de stem van de allerkleinsten.

Meedoen

Enthousiast geworden voor deze actie? Is jouw hart ook sneller gaan kloppen voor deze actie? Doe dan mee (evt. met je vereniging)! Graag horen wij voor 15 november of je aan dit plan mee wilt doen. Schrijf je in via deze link of door een email te sturen naar zorg@sgpj.nl. Rond 15 november ontvang je alle informatie gedetailleerd per mail. Klik hier om alvast het sponsorformulier te downloaden.

In het kort

Wat: liftactie

Waarom: omdat abortus niet kan

Waar: zo ver je kunt komen

Wanneer: DV 2 december 2017

Lift voor een gift!

Praktische informatie

Het evenement wordt gehouden bij Liftend in door heel Nederland ( ) op 2 december 2017 om 00:00.


2.

SGP-jongeren (SGPJ)

Deze Nederlandse onafhankelijke jongerenorganisatie is gelieerd aan de Staatkundig-Gereformeerde Partij i (SGP). Van 1934 tot 2000 ging de organisatie door het leven als het Landelijk Verband voor Staatkundig-Gereformeerde Studieverenigingen (LVSGS). De SGPJ wil graag als bruggenbouwer tussen de gereformeerde en seculiere wereld dienen. Het ledental van de SGP-Jongeren ligt op bijna 4.000. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

3.

Meer over...