Workshop on academic career models, Tartu

Universiteit van Tartu, Estland
datum 15 december 2017 09:00 - 23:59
plaats Tartu, Estland
locatie Dorpat Hotel, Soola 6, Kesklinn, Tartu, Estonia Toon locatie
organisatie Ests voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2017 i

The goal of the workshop is to look at the latest international trends of academic career models as well as to identify best practices applicable in Estonia for developing the regulations, composition and structure of academic career models.

The key issues to be discussed are the early stages of the academic career, selection, promotion, career development and remuneration policies. Experts from the World Bank, the Association of Universities in the Netherlands (VSNU) and universities in Sweden and Finland share their experiences.


1.

Ests voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2017

Van 1 juli tot en met 31 december 2017 vervulde Estland i het voorzitterschap i van de Raad van de Europese Unie i. Estland was de opvolger van Malta i. Het was de eerste keer dat dit land het voorzitterschap bekleedde. Belangrijke prioriteiten voor Estland waren de interne markt en de digitale interne markt in het bijzonder, de energie-unie en de verdere integratie van Oost-Europese landen in de Europese Unie. Ook wilde Estland tijdens het voorzitterschap online oplossingen en informatievoorziening in het Europees beleid promoten.

Het thema van het Ests voorzitterschap was "Unity through Balance". Er was veel aandacht voor de relatie van de mens met de natuur en voor de uitdagingen en mogelijkheden die nieuwe technologieën met zich meebrengen.

2.

Meer over...