Besluit 2017/2261 - Standpunt dat de EU zal innemen in het interministerieel comité en in het gemengd samenwerkingscomité die zijn opgericht bij de Overeenkomst inzake een strategisch partnerschap tussen de EU en Canada over de vaststelling van het reglement van orde van het interministerieel comité en het mandaat van het gemengd samenwerkingscomité en de subcomités

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 8 december 2017 gepubliceerd, is op 30 november 2017 in werking getreden en moest uiterlijk op 6 december 2017 zijn omgezet in nationale regelgeving.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Besluit (EU) 2017/2261 van de Raad van 30 november 2017 tot vaststelling van het standpunt dat de Europese Unie zal innemen in het interministerieel comité en in het gemengd samenwerkingscomité die zijn opgericht bij de Overeenkomst inzake een strategisch partnerschap tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en Canada, anderzijds, over de vaststelling van het reglement van orde van het interministerieel comité en het mandaat van het gemengd samenwerkingscomité en de subcomités

officiële Engelstalige titel

Council Decision (EU) 2017/2261 of 30 November 2017 on the position to be adopted, on behalf of the Union in the Joint Ministerial Committee and the Joint Cooperation Committee established by the Strategic Partnership Agreement between the European Union and its Member States, of the one part, and Canada of the other part, as regards the adoption of the Rules of Procedure of the Joint Ministerial Committee, and the Terms of Reference of the Joint Cooperation Committee and sub-committees
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2017/2261
Origineel voorstel JOIN(2017)40 NLEN
Celex-nummer i 32017D2261

3.

Key dates

Document 30-11-2017; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 08-12-2017; PB L 324 p. 41-49
Inwerkingtreding 30-11-2017; in werking datum document zie art 3
06-12-2017; van kracht datum kennisgeving
Einde geldigheid 31-12-9999
Kennisgeving 06-12-2017

4.

Wettekst

8.12.2017   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 324/41

 

BESLUIT (EU) 2017/2261 VAN DE RAAD

van 30 november 2017

tot vaststelling van het standpunt dat de Europese Unie zal innemen in het interministerieel comité en in het gemengd samenwerkingscomité die zijn opgericht bij de Overeenkomst inzake een strategisch partnerschap tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en Canada, anderzijds, over de vaststelling van het reglement van orde van het interministerieel comité en het mandaat van het gemengd samenwerkingscomité en de subcomités

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de Europese Unie, en met name artikel 37,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 212, lid 1, in samenhang met artikel 218, lid 9,

Gezien het gezamenlijke voorstel van de Europese Commissie en de hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De Overeenkomst inzake een strategisch partnerschap tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en Canada anderzijds (1) („de overeenkomst”), werd op 30 oktober 2016 in Brussel ondertekend en wordt sinds 1 april 2017 voorlopig toegepast.

 

(2)

In artikel 27, leden 2 en 3, van de overeenkomst worden een interministerieel comité en een gemengd samenwerkingscomité opgericht om de tenuitvoerlegging van de overeenkomst te vergemakkelijken.

 

(3)

In artikel 27, lid 2, onder b), iv) van het overeenkomst wordt bepaald dat het interministerieel comité zijn eigen regels en procedures opstelt, en in artikel 27, lid 3, onder c), van de overeenkomst, wordt bepaald dat het gemengd samenwerkingscomité zijn eigen mandaat vaststelt. In artikel 27, lid 3, onder b), viii) wordt bepaald dat het gemengd samenwerkingscomité subcomités opricht om het bij de uitvoering van zijn taken bij te staan.

 

(4)

In artikel 27, lid 2, onder v), ii), van de overeenkomst wordt bepaald dat het interministerieel comité gezamenlijk moet worden voorgezeten door de minister van Buitenlandse Zaken van Canada en de hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid. In artikel 27, lid 3, onder c), wordt bepaald dat het gemengd samenwerkingscomité gezamenlijk wordt voorgezeten door een hoge ambtenaar van Canada en een hoge ambtenaar van de Unie.

 

(5)

Om de doeltreffende uitvoering van de overeenkomst te waarborgen, moeten het reglement van orde van het interministerieel comité en het mandaat van het gemengd samenwerkingscomité en zijn comités worden goedgekeurd.

 

(6)

Het namens de Unie in het interministerieel comité en het gemengd samenwerkingscomité in te nemen standpunt moet dan ook gebaseerd zijn op de ontwerpteksten van het reglement van orde van het interministerieel comité en van het mandaat van het gemengd samenwerkingscomité en zijn subcomités,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

  • 1. 
    Het namens de Unie in het interministerieel comité tussen de EU en Canada in te nemen standpunt wordt gebaseerd op het reglement van orde van het interministerieel comité dat aan dit besluit is gehecht.
  • 2. 
    Het namens de Unie in het gemengd samenwerkingscomité tussen de EU en Canada in te nemen standpunt wordt gebaseerd op het mandaat van het gemengd samenwerkingscomité en de subcomités die aan dit besluit zijn gehecht.

Artikel 2

Dit besluit is gericht tot de Commissie en tot de hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking op de datum waarop het wordt vastgesteld.

Gedaan te Brussel, 30 november 2017.

Voor de Raad

De voorzitter

  • K. 
    SIMSON
 

  • (1) 
    Strategische partnerschapsovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en Canada,...

Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.