Besluit 2017/2434 - Standpunt EU in de Gezamenlijke Raad die is opgericht krachtens de Overeenkomst inzake politieke dialoog en samenwerking tussen de EU en Cuba wat betreft de vaststelling van een besluit van de Gezamenlijke Raad betreffende het reglement van orde van de Gezamenlijke Raad en dat van het Gemengd Comité

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 23 december 2017 gepubliceerd en is op 18 december 2017 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Besluit (EU) 2017/2434 van de Raad van 18 december 2017 betreffende het standpunt dat namens de Europese Unie moet worden ingenomen in de Gezamenlijke Raad die is opgericht krachtens de Overeenkomst inzake politieke dialoog en samenwerking tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Cuba, anderzijds, wat betreft de vaststelling van een besluit van de Gezamenlijke Raad betreffende het reglement van orde van de Gezamenlijke Raad en dat van het Gemengd Comité

officiële Engelstalige titel

Council Decision (EU) 2017/2434 of 18 December 2017 on the position to be adopted on behalf of the European Union within the Joint Council established by the Political Dialogue and Cooperation Agreement between the European Union and its Member States, of the one part, and the Republic of Cuba, of the other part, as regards the adoption of a decision of the Joint Council on the rules of procedure of the Joint Council and those of the Joint Committee
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2017/2434
Origineel voorstel JOIN(2017)43 NLEN
Celex-nummer i 32017D2434

3.

Key dates

Document 18-12-2017; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 23-12-2017; PB L 344 p. 26-35
Inwerkingtreding 18-12-2017; in werking datum document zie art 2
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

23.12.2017   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 344/26

 

BESLUIT (EU) 2017/2434 VAN DE RAAD

van 18 december 2017

betreffende het standpunt dat namens de Europese Unie moet worden ingenomen in de Gezamenlijke Raad die is opgericht krachtens de Overeenkomst inzake politieke dialoog en samenwerking tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Cuba, anderzijds, wat betreft de vaststelling van een besluit van de Gezamenlijke Raad betreffende het reglement van orde van de Gezamenlijke Raad en dat van het Gemengd Comité

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de Europese Unie, en met name artikel 37,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name de artikelen 207 en 209, in samenhang met artikel 218, lid 9,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie en de hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De Overeenkomst inzake politieke dialoog en samenwerking tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Cuba, anderzijds (1) („de overeenkomst”), is op 12 december 2016 in Brussel ondertekend en wordt sinds 1 november 2017 gedeeltelijk op voorlopige basis toegepast.

 

(2)

Uit hoofde van de artikelen 81 en 82 van de overeenkomst worden een Gezamenlijke Raad en een Gemengd Comité opgericht om de uitvoering van de overeenkomst te faciliteren.

 

(3)

Krachtens artikel 81, lid 4, van de overeenkomst moet de Gezamenlijke Raad zijn eigen reglement van orde vaststellen, en krachtens artikel 82, lid 3, moet de Gezamenlijke Raad het reglement van orde van het Gemengd Comité vaststellen.

 

(4)

Krachtens artikel 81, leden 3 en 5, van de overeenkomst is de Gezamenlijke Raad samengesteld uit vertegenwoordigers van de partijen op ministerieel niveau en wordt de Gezamenlijke Raad beurtgewijs afwisselend voorgezeten door een vertegenwoordiger van de Unie en Cuba.

 

(5)

Krachtens artikel 82, leden 1 en 5, van de overeenkomst is het Gemengd Comité samengesteld uit vertegenwoordigers van de partijen op hoog ambtelijk niveau en wordt het Gemengd Comité beurtgewijs afwisselend voorgezeten door een vertegenwoordiger van de Unie en Cuba.

 

(6)

Met het oog op de daadwerkelijke uitvoering van de overeenkomst dienen de reglementen van orde van de Gezamenlijke Raad en het Gemengd Comité te worden vastgesteld.

 

(7)

Het standpunt van de Unie in de Gezamenlijke Raad moet derhalve gebaseerd zijn op het bijgaande ontwerpbesluit,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

Het namens de Europese Unie binnen de bij artikel 81 van de overeenkomst opgerichte Gezamenlijke Raad in te nemen standpunt wordt gebaseerd op het bij dit besluit gevoegde ontwerpbesluit van de Gezamenlijke Raad.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking op de datum waarop het wordt vastgesteld.

Gedaan te Brussel, 18 december 2017.

Voor de Raad

De voorzitter

  • K. 
    SIMSON
 

 

ONTWERP

BESLUIT Nr. 1/… VAN DE GEZAMENLIJKE RAAD EU-CUBA

van …

tot vaststelling van zijn reglement van orde en van dat van het Gemengd Comité

DE GEZAMENLIJKE RAAD EU-CUBA

Gezien de Overeenkomst inzake politieke dialoog en samenwerking tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Cuba, anderzijds („de overeenkomst”), en met name artikel 81, lid 4, en artikel 82, lid 3, van deze overeenkomst,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Overeenkomstig artikel 86, lid 3, van de overeenkomst, worden onderdelen van de overeenkomst voorlopig toegepast tussen de EU en Cuba sinds 1 november 2017.

 

(2)

Krachtens artikel 81, lid 4, van de overeenkomst stelt de Gezamenlijke Raad zijn reglement van orde...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.