Europa-avond met Anne-Marie Mineur in Hoogeveen - EU monitor

EU monitor
Dinsdag 7 juli 2020
kalender

Europa-avond met Anne-Marie Mineur in Hoogeveen

Raadhuis Hoogeveen
datum 31 januari 2018
plaats Hoogeveen
locatie Vredehorst, Zuidwoldigerweg 32 Toon locatie
aanwezigen A.M.C. (Anne-Marie) Mineur i e.a.
organisatie Socialistische Partij (SP) i

De EU: Spat het uiteen of brengt het bijeen? Woensdagavond 31 januari houdt de SP een bijeenkomst met SP Euro parlementslid Anne-Marie Mineur. Wat is er van de EU geworden? Welke kant moet het op met de Europese samenwerking volgens de SP? En wat merken we lokaal van de doordenderende EU-trein?

Tijdens deze Europa-avond geeft Anne-Marie een algemene inleiding waarin ze vertelt over haar ervaringen en de laatste ontwikkelingen uit Brussel. Dit zal onder andere gaan over de plannen voor een Europees leger, verdere overdracht van bevoegdheden naar de EU, de Brexit, de risico's van de Euro, de wurgende Europese aanbestedingsregels en de strijd tegen de komst van nieuwe handelsverdragen zoals TTIP en CETA.

Behalve een kort filmpje en de inleiding van Anne-Marie Mineur is er alle gelegenheid voor vragen en discussie. Leden en belangstellenden zijn van harte welkom.

Aanvang 19.30 uur.

Inloop 19.15 uur.


1.

Socialistische Partij (SP)

De SP is een socialistische, eurosceptische partij. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september 2012 haalde de SP, eveneens als in 2010, vijftien zetels. In 2006 was dat aantal nog 25. De SP maakt deel uit van de oppositie. De partij heeft vier zetels in de Eerste Kamer i.

2.

Meer over...