Presentatie: De stille diplomaat, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 15 februari 2018 16:30
plaats Den Haag
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort i Toon locatie
organisatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort i

Uitgeverij Balans en het Nationaal Archief nodigen u uit voor de feestelijke presentatie van De stille diplomaat, de grote biografie van Max van der Stoel, geschreven door Anet Bleich.

In de woelige jaren na de ondergang van het Sovjet-communisme bemiddelde Max van der Stoel in tal van conflicten. Met pragmatisch idealisme probeerde hij nationalistische oprispingen te beteugelen. Altijd achter de schermen, en vaak met succes - al was zijn aanpak zeker niet onomstreden.

In De stille diplomaat schetst Anet Bleich met levendige pen het bewogen leven van een Nederlandse diplomaat en minister die internationale successen boekte en de confrontatie aandurfde met de Henry Kissingers en Saddam Husseins van deze wereld.

Het programma zal duren tot ongeveer 17.45. Na afloop nodigen wij u uit met ons het glas te heffen op het verschijnen van De stille diplomaat.

Zou u willen doorgeven of u aanwezig kunt zijn via rsvp@uitgeverijbalans.nl?


1.

Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Internationaal perscentrum Nieuwspoort vormt een ontmoetingsplek voor parlementaire pers, politici, voorlichters en lobbyisten en is een begrip in politiek Den Haag. Bij Nieuwspoort staat het vrije woord hoog in het vaandel. Nieuwspoort is dan ook bij uitstek een debatcentrum waar politici, journalisten, overheid en belangenbehartigers de degens kruisen. Nieuwspoort is gevestigd bij de Tweede Kamer in Den Haag.

2.

Meer over...