Spain: From Recovery to Resilience, Madrid

Madrid, Het Palacio de Comunicaciones aan het Plaza de Cibeles.
datum 3 april 2018 16:30
plaats Madrid, Spanje
locatie Banco de España, Salón de Actos, Alcalá 48 Toon locatie
organisatie Internationaal Monetair Fonds (IMF) i

Tuesday, 03 Apr 2018

Board member:Yves Mersch Event:Participation by Mr Mersch in a panel discussion on "Completing the Banking Union" at a joint Banco de España/IMF conference "Spain - From Recovery to Resilience" in Madrid, Spain. Time:16:30 CET Venue:Banco de España, Salón de Actos, Alcalá 48, Madrid Contact:William Lelieveldt - ECB Global Media Relations - Tel: +49 69 1344 7316 - Mob: +49 170 2279090 E-mail:William.Lelieveldt@ecb.europa.eu Text:No text will be made available.


1.

Internationaal Monetair Fonds (IMF)

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is de VN i-organisatie die de stabiliteit van het internationale monetaire systeem in de gaten houdt. Om deze stabiliteit te behouden en financiële crises te voorkomen, analyseert het IMF nationale, regionale en mondiale economische en financiële ontwikkelingen. Ook biedt het IMF hulp bij het beteugelen van economische crises.

Het IMF adviseert haar lidstaten over het te voeren financieel beleid. Daarnaast biedt het IMF tijdelijke financiële hulp om tekorten op de betalingsbalans van de lidstaten te corrigeren. Ook zorgt het IMF voor technische assistentie en training aan landen die hulp nodig hebben bij het opbouwen van betrouwbare financiële organisaties.

2.

Meer over...