Raad Onderwijs, Jeugdzaken, Cultuur en Sport, 15 februari 2018 - Voornaamste resultaten

Met dank overgenomen van Raad van de Europese Unie (Raad) i, gepubliceerd op donderdag 15 februari 2018, 16:01.

Videobeelden van de Raad Onderwijs van 15 februari 2018 in Brussel

Livestreaming

Livestreaming

15 februari 2018

9:45 Openbare zitting

15:00 Persconferentie

Planning onder voorbehoud

Voornaamste resultaten

Erasmus+

De ministers hebben een oriënterend debat gehouden over de tussentijdse evaluatie van het programma Erasmus+ en de toekomst van Erasmus+ na 2020. Zij spraken met name over maatregelen die moeten zorgen voor een grotere deelname aan het programma, met name van perifere en in sociaal-economisch opzicht achtergebleven regio's, en van een breder scala van deelnemers. Ook bespraken zij hoe het programma doeltreffender kan bijdragen aan het Europese innovatievermogen door het aantrekken van talent en creativiteit.

Erasmus+ is een van de meest bekende, gevierde en succesvolle EU-programma’s van de afgelopen 30 jaar. Met steun van Erasmus+ konden meer dan 9 miljoen Europeanen hun professionele en individuele vaardigheden ontwikkelen, en de Europese identiteit en waarden versterken. Ik heb er na ons ministerieel debat vertrouwen in dat het programma ook na 2020 Europeanen de kans zal blijven bieden om in het buitenland te studeren en ervaring en kennis op te doen.

Krasimir Valtsjev, voorzitter van de Raad, Minister van Onderwijs en Wetenschappen van Bulgarije

Onderwijs

De ministers bespraken hoe vorderingen kunnen worden gemaakt met de onderwijsaspecten van de conclusies van de Europese Raad van december. Ook dachten zij na over hoe er resultaten kunnen worden behaald met initiatieven als "Europese universiteiten", het leren van talen, de wederzijdse erkenning van diploma’s en een Europese studentenpas. Daarnaast wisselden zij van gedachten over digitaliseringsmaatregelen, het belang van een leven lang leren, en innoverende vormen van onderwijs en opleiding.

Onderwijsaspecten van de conclusies van de Europese Raad, december 2017 Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN

Europese Raad, 13-14/12/2017

Informatie over de zitting

Zitting nr. 3595

Brussel

15 februari 2018

Vooraf (documenten)

Indicatief programma Raad Onderwijs, Jeugdzaken, Cultuur en Sport, 15 februari 2018

Voorlopige agenda Raad Onderwijs, Jeugdzaken, Cultuur en Sport, 15 februari 2018 Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN

Lijst van A‑punten, niet-wetgevingswerkzaamheden, Raad Onderwijs, Jeugdzaken, Cultuur en Sport, 15 februari 2018 Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN

Addendum nr. 1 bij lijst van A‑punten, niet-wetgevingswerkzaamheden, Raad Onderwijs, Jeugdzaken, Cultuur en Sport, 15 februari 2018 Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN

Achtergrondnota Raad Onderwijs, Jeugdzaken, Cultuur en Sport, 15 februari 2018 Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN FR

Na afloop (documenten)

Resultaten van de Raadszitting Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN FR

Deelnemerslijst Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN