SP-stemmers bedankt!

Met dank overgenomen van L.M.C. (Lilian) Marijnissen i, gepubliceerd op donderdag 22 maart 2018, column.

De verkiezingen zitten erop. Ik wil iedereen die SP gestemd heeft bedanken voor het vertrouwen. Wij gaan er alles aan doen om Nederland socialer te maken.

Nu bijna alle uitslagen binnen zijn kunnen we ook de balans opmaken. We wisten dat het moeilijk zou worden om de uitslag van de vorige gemeenteraadsverkiezingen, in 2014, te evenaren. Dit was namelijk de beste uitslag ooit bij gemeenteraadsverkiezingen in de historie van de SP. Vooral in de grote steden is onze uitslag teleurstellend. In de rest van het land zijn de resultaten wisselend. Op de meeste plekken leveren we wat in ten opzichte van de historische uitslag in 2014, in een aantal gemeenten komen we met een hele mooie uitslag nieuw in de gemeenteraad, op een aantal plekken handhaven we ons knap en bijvoorbeeld in mijn eigen Oss is de SP weer de grootste geworden en mag het voortouw gaan nemen om te komen tot een nieuw stadsbestuur.

Maar één ding is zeker: er is werk aan de winkel.

Ik ben ontzettend trots op die duizenden actieve SP’ers die afgelopen periode elke dag op pad waren. We spraken een miljoen mensen: aan de deur, aan de telefoon, op straat en in onze huiskamers. We hebben een geweldige campagne gevoerd, waarin ik de nieuwe energie elke dag verder voelde groeien. Dat maakt dat ik ontzettend veel zin heb in komende periode waarin we voort kunnen bouwen op het resultaat van gisteren. Vol optimisme en strijdbaarheid gaan we de strijd aan voor een beter Nederland.

De afgelopen periode melden duizenden mensen zich bij ons aan om mee te doen: doet u ook mee?

Lilian Marijnissen

PS. Het lijkt erop dat een meerderheid van de mensen tegen de Sleepwet heeft gestemd. Maar wat de precieze uitslag ook is: Dit maakt duidelijk dat de hoge heren het referendum serieus moeten nemen.