EP deze week: EU-begroting, toekomst van Europa en migrantenkinderen

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 30 april 2018.

De meerjarenbegroting van de EU, een debat over de toekomst van Europa en het lot van migrantenkinderen staan deze week op de agenda van het Parlement.

Access to video: Bekijk de video

(Duur van de video:50)

De EU-meerjarenbegroting

Op woensdag tijdens de plenaire vergadering in Brussel zullen de EP-leden debatteren over nieuwe voorstellen voor de EU-meerjarenbegroting en de inkomstenhervorming voor de periode na 2020, gepresenteerd door de Europese Commissie i.

Bescherming van migrantenkinderen

Dezelfde dag zullen de EP-leden de Commissie vragen welke maatregelen zijn genomen om ervoor te zorgen dat alle EU-lidstaten adequate bescherming bieden aan migrantenkinderen. Het Parlement dringt aan op maatregelen om hun rechten veilig te stellen en om ervoor te zorgen dat hun toegang tot gezondheidszorg en onderwijs in acht worden genomen.

De toekomst van Europa

Samen met de Belgische premier Charles Michel i en de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker i, debatteren de leden donderdag over de toekomst van Europa. Dit is de vijfde in een reeks debatten tussen EU-regeringsleiders en de EP-leden die nadenken over de toekomst van de EU.

Wereldwijd verbod op dierproeven voor cosmetica

Na een Europees verbod moet de EU vóór 2023 een diplomatiek initiatief lanceren voor een wereldwijd verbod op het testen van cosmetica op dieren. Deze boodschap zullen de EP-leden woensdag overbrengen in een debat met de Raad en de Commissie, waarna zij over een resolutie zullen stemmen.

Internationale Dag van de Persvrijheid

In het kader van de Internationale dag van de Persvrijheid op 3 mei, stemmen de EP-leden over een resolutie om de vrijheid van de media, mediapluralisme en media onafhankelijkheid te waarborgen.

Open dag van het Europees Parlement

Het Parlement opent zijn deuren in Brussel op zaterdag 5 mei van 10:00 tot 18:00 uur. Gedurende deze dag kunnen bezoekers politieke fracties ontmoeten, rondleidingen volgen en deelnemen aan speciale activiteiten, waaronder openbare debatten over nepnieuws, de Europese verkiezingen van 2019 en Europese waarden.

Meer informatie

Het Parlement op sociale media

Productinformatie

REF.: 20180430STO02803

Gecreëerd: 30-04-2018 - 15:03