Justitie en Veiligheid: Onderlinge privacy, verder kijken dan de nieuwe AVG, Den Haag - EU monitor

EU monitor
Zaterdag 26 september 2020
kalender

Justitie en Veiligheid: Onderlinge privacy, verder kijken dan de nieuwe AVG, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 17 mei 2018
plaats Den Haag
locatie plek: Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag, Nederland Toon locatie
aanwezigen S.M.G. (Sven) Koopmans i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Justitie en Veiligheid: Onderlinge privacy, verder kijken dan de nieuwe AVG

datum: 17 mei 2018 18:30

plek: Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag, Nederland

Hoe zit het met de onderlinge privacy tussen burgers? Met de introductie van de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming op 25 mei 2018 is de privacyrelatie tussen overheid, bedrijf en burger gewaarborgd. Sven Koopmans - Tweede Kamerlid voor de VVD - kijkt verder dan dat. In zijn initiatiefnota die hij vorige maand heeft gepubliceerd geeft hij aan dat hij vindt dat onderlinge privacy beter moet worden beschermd.

Op 17 mei 2018 organiseren wij in Nieuwspoort Den Haag een discussieavond over onderlinge privacy. Gastsprekers zijn onder andere Edo Haveman (Facebook) en Vincent Böhre (Privacy First). Ook willen wij met jou in discussie gaan: wat vind jij van onderlinge privacy? Entree is gratis - het evenement wordt gevolgd door een netwerkborrel.

Aanmelden kan via MijnVVD. Lukt dat niet? Stuur dan een e-mail naar secretaris@jenv.vvd.nl.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga i werd in september 2019 uit de partij werd gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...