Open dagen 2018: bezoek het Europees Parlement in Brussel en Straatsburg

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op vrijdag 4 mei 2018.

Benieuwd naar het werk van de enige rechtstreeks gekozen instelling van de Europese Unie? Kom naar de open dagen van het Parlement!

Het Europees Parlement vertegenwoordigt de opinies en belangen van een half miljard Europeanen en de open dag is een unieke gelegenheid voor mensen van alle leeftijden om te ontdekken hoe het werkt en hoe de beslissingen van de EP-leden van invloed zijn op het leven van Europeanen. Het is uw kans om te zien hoe de 751 leden van het Europees Parlement uw belangen in de EU verdedigen.

Brussel

Aanstaande zaterdag 5 mei openen de Europese instellingen in Brussel hun deuren voor het publiek voor de jaarlijkse #EUopenday. De deuren gaan open om 10.00 uur en u bent welkom om binnen te komen tot 17.30 uur.

U kunt een kijkje nemen in de plenaire vergaderzaal van het Parlement, de tribunes van de fracties bezoeken, deelnemen aan openbare debatten over nepnieuws en de waarden van Europa, of het sociale media team van het Parlement ontmoeten. Op het programma staat ook ​​het maken van vliegers, 3D-schilderen en live muziek.

De open dag in Brussel valt samen met het 1-jarig jubileum van het Huis van de Europese Geschiedenis, dat ook open is voor bezoekers. Volg ons @visit_EP Twitter-account voor meer informatie.

Meer informatie over de open dag van Brussel op 5 mei.

Straatsburg

De open dag van dit jaar in Straatsburg, die op zondag 10 juni plaatsvindt, begint om 09.30 uur met het officiële hijsen van de EU-vlag door het Eurocorps. Minder dan een jaar voorafgaand aan de Europese verkiezingen van 2019, kunt u de toekomst van Europa bespreken met de EP-leden en het Simone Veil Parlamentarium bezoeken, die afgelopen zomer werd geopend.

Meer informatie over het bezoeken van het Europees Parlement in Brussel en Straatsburg.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20180427STO02705

Gecreëerd: 04-05-2018 - 10:41