Brief regering; Samenhang Postdialoog en een wetsvoorstel voor het aanvullend borgen van de universele postdienst (UPD) - Toekomstige ontwikkeling van de Nederlandse postsector

Deze brief is onder nr. 156 toegevoegd aan dossier 29502 - Toekomstige ontwikkeling van de Nederlandse postsector.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Toekomstige ontwikkeling van de Nederlandse postsector; Brief regering; Samenhang Postdialoog en een wetsvoorstel voor het aanvullend borgen van de universele postdienst (UPD)
Document­datum 09-05-2018
Publicatie­datum 14-05-2018
Nummer KST29502156
Kenmerk 29502, nr. 156
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

29 502 Toekomstige ontwikkeling van de Nederlandse postsector

Nr. 156 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 9 mei 2018

Tijdens het Algemeen Overleg Post op 6 december 2017 (Kamerstuk 29 502, nr. 153) heb ik uw Kamer laten weten dat ik werk aan een wetsvoorstel voor het aanvullend borgen van de universele postdienst, bijvoorbeeld in geval van een (buitenlandse) overname van de partij die op dat moment de universele postdienst uitvoert. Ik heb daarbij tevens een tijdstraject geschetst.

Betrokken partijen hechten eraan om eerst de Postdialoog af te ronden alvorens er besloten wordt over relevante wetswijzigingen. Deze wetswijzigingen kunnen mogelijk een directe impact hebben op de positie van deelnemers aan de Postdialoog. Dit zou het verloop van de Postdialoog ongewenst kunnen verstoren. Ik ben het met dit punt eens. Ik zal daarom volgende formele stappen ten aanzien van een concreet wetsvoorstel borging UPD pas starten als de uitkomsten van de Postdialoog helder zijn.

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, M.C.G. Keijzer


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.