De toekomst van de Europese Unie: omzien in verwondering, Den Haag - EU monitor

EU monitor
Dinsdag 21 januari 2020
kalender
Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 7 juni 2018 17:00 - 19:30
plaats Den Haag
locatie Instituut Clingendael Toon locatie
organisatie Instituut Clingendael i

Eind juni komt de Europese Raad bijeen om over een aantal belangrijke thema’s die de toekomst van de EU betreffen, te spreken. Deze bijeenkomst vindt plaats onder een internationaal-politiek gesternte dat door de nodige turbulentie wordt gekenmerkt. Daarnaast werpt binnen de EU de komende Britse uittreding - Brexit- haar schaduw vooruit. Wat staat er op de agenda, in welke politieke omgeving - nationaal en internationaal - wordt deze besproken, en wat is de inzet van het kabinet?

Joost Flamand, plv. Directeur-Generaal Europese Samenwerking bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, zal op deze vragen ingaan tijdens een inleiding op donderdag 7 juni. Zijn presentatie zal worden gevolgd door ruime gelegenheid voor vraag en antwoord en discussie. Deze bijeenkomst wordt gehouden onder de Chatham House Rule

Het programma is als volgt:

17.00 - 17.15 uur: Inloop

17.15 - 18.30 uur: Lezing, Q&A en afsluitend een informele borrel.

Deze bijeenkomst is de laatste lezing uit de Van Bylandtlezingenreeks en wordt financieel ondersteund door de Van Bylandtstichting.

Locatie: Instituut Clingendael

In het gelijknamige “Park Clingendael”

Clingendael 7

2597 VH Den Haag

Het Instituut Clingendael is gevestigd in het historische “Huys Clingendael” en gelegen in het gelijknamige park in Wassenaar nabij de grens met Den Haag.

Bezoek-/navigatieadres is Clingendael 7 te Den Haag.

Het park is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. U dient buiten het park te parkeren. Aan de Wassenaarseweg is dit tegen betaling, op de Ruychrocklaan kunt u gratis parkeren.


1.

Instituut Clingendael

Het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael’ is een kennisplatform met als doel kennis en inzicht over internationale betrekkingen te bevorderen en het publiek debat over internationale onderwerpen te stimuleren.

Instituut Clingendael is een denktank en een opleidingsinstituut voor diplomaten. Het Instituut identificeert en analyseert opkomende politieke en sociale ontwikkelingen voor een breed spectrum van doelgroepen door middel van onderzoek, opleidingen en via de platformfunctie. Clingendael adviseert daarnaast overheid, parlement, sociale organisaties en de private sector. Het Instituut verzorgt tevens het maandelijkse online Clingendael Magazine Internationale Spectator i.

2.

Meer over...