Besluit 2018/754 - Sluiting van het protocol bij de visserijovereenkomst met Mauritius tot vaststelling van vangstmogelijkheden en tegenprestatie

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 24 mei 2018 gepubliceerd en is op 27 mei 2018 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Besluit (EU) 2018/754 van de Raad van 14 mei 2018 betreffende de sluiting van het protocol tot vaststelling van de vangstmogelijkheden en de financiële tegenprestatie waarin is voorzien bij de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Mauritius

officiële Engelstalige titel

Council Decision (EU) 2018/754 of 14 May 2018 on the conclusion of the Protocol setting out the fishing opportunities and the financial contribution provided for by the Fisheries Partnership Agreement between the European Union and the Republic of Mauritius
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2018/754
Origineel voorstel COM(2017)486 NLEN
Celex-nummer i 32018D0754

3.

Key dates

Document 14-05-2018; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 24-05-2018; PB L 128 p. 1-3
Inwerkingtreding 27-05-2018; in werking datum publicatie +3 zie art 4
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

24.5.2018   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 128/1

 

BESLUIT (EU) 2018/754 VAN DE RAAD

van 14 mei 2018

betreffende de sluiting van het protocol tot vaststelling van de vangstmogelijkheden en de financiële tegenprestatie waarin is voorzien bij de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Mauritius

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 43, in samenhang met artikel 218, lid 6, tweede alinea, onder a), en artikel 218, lid 7,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Gezien de goedkeuring van het Europees Parlement (1),

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Op 28 januari 2014 heeft de Raad zijn goedkeuring gehecht aan Besluit 2014/146/EU betreffende de sluiting van de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Mauritius (2) („de overeenkomst”).

 

(2)

Het eerste protocol (3) bij de overeenkomst voorzag, voor een periode van drie jaar, in vangstmogelijkheden voor vaartuigen van de Unie die vissen in de visserijzone waarover de Republiek Mauritius („Mauritius”) de soevereiniteit of jurisdictie heeft, en in de financiële tegenprestatie van de Unie. De periode waarin dat protocol van toepassing was, is op 27 januari 2017 verstreken.

 

(3)

Overeenkomstig Besluit (EU) 2017/1960 van de Raad (4) is een nieuw protocol tot vaststelling van de vangstmogelijkheden en de financiële tegenprestatie waarin is voorzien bij de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Mauritius (5) („het protocol”), ondertekend op 8 december 2017, onder voorbehoud van de sluiting ervan op een later tijdstip.

 

(4)

Het protocol is voorlopig toegepast sinds de datum van de ondertekening.

 

(5)

Het protocol heeft tot doel de samenwerking tussen de Unie en Mauritius te versterken met het oog op de bevordering van een duurzaam visserijbeleid en een verantwoorde exploitatie van de visbestanden in de Mauritiaanse wateren, en Mauritius ondersteuning te bieden bij de ontwikkeling van zijn duurzame oceaaneconomie.

 

(6)

Het protocol moet worden goedgekeurd.

 

(7)

Bij artikel 9 van de overeenkomst is het gemengd comité opgericht dat belast is met het controle op de toepassing van de overeenkomst („het gemengd comité”). Voorts kan het gemengd comité overeenkomstig artikel 5, artikel 6, lid 2, en de artikelen 7 en 8 van het protocol bepaalde wijzigingen van het protocol goedkeuren. Om de goedkeuring van dergelijke wijzigingen te vergemakkelijken, dient de Europese Commissie onder bepaalde voorwaarden te worden gemachtigd om deze wijzigingen goed te keuren volgens een vereenvoudigde procedure,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

Het Protocol tot vaststelling van de vangstmogelijkheden en de financiële tegenprestatie waarin is voorzien bij de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Mauritius („het protocol”), wordt namens de Unie goedgekeurd (6).

Artikel 2

De voorzitter van de Raad verricht namens de Unie de in artikel 16 van het protocol bedoelde kennisgeving (7).

Artikel 3

De Commissie wordt volgens de bepalingen en voorwaarden van de bijlage gemachtigd om, namens de Unie, haar goedkeuring te hechten aan de door het gemengd comité vast te stellen wijzigingen van het protocol.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking op de derde dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Gedaan te Brussel, 14 mei 2018.

Voor de Raad

De voorzitter

  • E. 
    ZAHARIEVA
 

  • (1) 
    Goedkeuring van 17 april 2018 (nog niet bekendgemaakt in het Publicatieblad).
  • (2) 
    Besluit 2014/146/EU van de Raad van 28 januari 2014 betreffende de sluiting van de...

Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers, de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie en tot slot een overzicht van relevante raadplegingen.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.