Delegatie brengt werkbezoek aan plenaire COSAC

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, gepubliceerd op maandag 18 juni 2018.

Europese Zaken

Van zondag 17 tot en met dinsdag 19 juni 2018 vindt in Sofia, Bulgarije, de plenaire COSAC-vergadering - de bijeenkomst van delegaties van alle commissies Europese Zaken van de Europese Unie - plaats. Vanuit de Tweede Kamer zullen Malik Azmani (VVD) als delegatieleider, Anne Mulder (VVD), Pieter Omtzigt (CDA) en Martin van Rooijen (50PLUS) deelnemen.

Tijdens de plenaire COSAC organiseert de Nederlandse Tweede Kamerdelegatie in samenwerking met het Deense Parlement en de Nederlandse Eerste Kamer een zijbijeenkomst over de stand van zaken van het transparantie-initiatief dat gepresenteerd werd op de vorige plenaire vergadering van alle commissies Europese Zaken van de Europese Unie, november 2017 in Tallinn, Estland.

Op de volgende procedurevergadering van de commissie Europese Zaken op 21 juni spreken de woordvoerders dan over het vervolg van het transparantie-initiatief.

  • 17-19/06: Werkbezoek bijeenkomst delegaties van alle commissies Europese Zaken van de Europese Unie (COSAC), Sofia, Bulgarije