‘Afvaldebat’ over 45 miljoen kilo Haarlems restafval

Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 10 september 2018
plaats Haarlem
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

‘Afvaldebat’ over 45 miljoen kilo Haarlems restafval

datum: 10 september 2018 00:20

plek: Riviervismarkt 13, Haarlem, Netherlands

VVD-Tweede Kamerlid Hayke Veldman debatteert op 10 september met de directeur van Spaarnelanden BV, Robert Oosting. Beide heren kruizen de degens over Haarlems restafval. Hoe moet dit afval aangeleverd worden? En wat betekent het voor de Haarlemse economie?

Thijn de Ruijter van debatcafé Thorbecke vindt een debat hierover belangrijk voor Haarlem. De stad produceert jaarlijks zo’n 45 miljoen kilo restafval. “De circulaire economie is een onderwerp met een hoge mate van ontwikkeling”, zegt hij. “Ons afval gaat voortaan door het leven als grondstoffen, wat gevolgen heeft voor het bouwen van nieuwe huizen en startende ondernemers.

Er liggen daarom ook kansen, aldus De Ruijter. “De circulaire economie heeft niets te maken met grondstoffen schaarste. Het is gewoon een slim verdienmodel.”

Debatcafé Thorbecke, een lokaal initiatief om het politiek debat in Haarlem te bevorderen, opent met het debat op maandagavond 10 september (20:00) het politieke seizoen in Haarlem. Veel prominente politici en bestuurders gingen er de afgelopen vier jaar met elkaar en het publiek in debat.

Locatie: Proeflokaal “in den Uiver” Riviervismarkt 13, 2011 HJ Haarlem.

Meer informatie: Thijn de Ruijter, via 06-53670910 of debatcafethorbecke@gmail.com.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...