Sophie in ’t Veld verkozen tot Europees lijsttrekker D66

Met dank overgenomen van S.H. (Sophie) in 't Veld i, gepubliceerd op dinsdag 11 september 2018.

De leden van D66 hebben Sophie in ’t Veld verkozen tot lijsttrekker voor de Europese verkiezingen in 2019. In ’t Veld is de huidige aanvoerder van de Europese delegatie van D66 in het Europees Parlement en is herkozen met 55% van de uitgebrachte stemmen.

Sophie in’t Veld: “Ik ben ontzettend vereerd dat ik het vertrouwen van de leden van D66 heb gekregen, om opnieuw lijsttrekker te zijn voor de Europese verkiezingen. De voorbije campagne vervult me met trots. Trots op D66, dat weer volop warmloopt voor Europa. Honderden leden waren aanwezig bij de debatten, duizenden hebben gestemd. Ik bedank Marietje Schaake en Felix Klos en al die mensen die hen en mij hebben gesteund. Zij hebben er een echte strijd van gemaakt, op inhoud en richtingen. Het is goed om te zien dat de interne ledendemocratie bij D66 volop bloeit en ons sterker maakt”

In ’t Veld ziet genoeg uitdagingen, maar ook kansen. “De uitdagingen van vandaag vragen om een sterk en solidair Europa. Ik wil in Europa het D66 laten zien dat zo herkenbaar is voor zo veel mensen. Dat betekent ook dat we ons moeten blijven uitspreken vóór Europa en trots zijn op onze Europese identiteit. Ik ben zeer gemotiveerd om ook de komende jaren de D66 idealen voor Europa te verwezenlijken. We zijn klaar voor de verkiezingen! Met veel energie ga ik de campagne in om met een sterke D66-delegatie in 2019 weer aan de slag te gaan.”, aldus In ’t Veld.

Partijvoorzitter Letty Demmers: “Namens de vereniging feliciteer ik Sophie van harte met haar verkiezing. Door het hele land is door de kandidaten enthousiast campagne gevoerd. Een meerderheid heeft zich achter Sophie geschaard en haar het vertrouwen gegeven om onze lijst aan te voeren in 2019. Het Landelijk Bestuur is verheugd om met zo’n sterke kandidaat en iemand met bewezen kwaliteit de verkiezingen in te gaan.”

De leden van D66 konden in de periode van 30 augustus tot en met 9 september stemmen op Sophie in ’t Veld, Marietje Schaake of Felix Klos. Tijdens verschillende debat- en presentatiebijeenkomsten hebben de leden uitgebreid van gedachten kunnen wisselen over de plannen van de kandidaten voor Europa. Felix Klos eindigde met bijna 1100 stemmen op de 3e plaats. Bij die 1100 stemmers is de 2e keuze opgeteld bij de andere kandidaten met als eindresultaat 55% van de stemmen voor in ’t Veld en 45% voor Schaake.

Download hier het proces verbaal: Uitslag verkiezing Lijsttrekker D66 voor de Europese verkiezingen 2019.